r
Nosalty Logó

Pásztorpite szaftosan-sajtosan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Pásztorpite szaftosan-sajtosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

húsos ragu

sajtos krumplipüré

Összesen 567 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

húsos ragu

sajtos krumplipüré

Összesen 3390 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

húsos ragu

sajtos krumplipüré

Összesen 103 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1404.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    650 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    362 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    1243 micro
  • β-karotin
    3428 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    8778 micro
  • Lut-zea
    792 micro
Összesen 567 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    166.1 g

Zsír

  • Összesen
    185.5 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    709 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8425.1 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1317 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    504 mg
  • Foszfor
    2434 mg
  • Nátrium
    3900 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    2171.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3252 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    286 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    697 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1208 micro
  • α-karotin
    7459 micro
  • β-karotin
    20569 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    52667 micro
  • Lut-zea
    4752 micro
Összesen 3390 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    221 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1563 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 103 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

húsos ragu

sajtos krumplipüré

Elkészítés

húsos ragu

  1. A vajat és az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a finomra aprított hagymát és fokhagymát, és üvegesre pároljuk, picit le is piríthatjuk. Ízlés szerint fűszerezzük: a só-bors mellett a kakukkfű, a rozmaring és a babérlevél is nagyon jól áll neki.
  2. A hagymás alaphoz adjuk az apróra vágott répát, picit átpirítjuk, majd jöhet bele a darált hús, amit fehéredésig pirítunk.
  3. A húsos alaphoz hozzákeverjük a Worcestershire-szószt és a paprikakrémet, majd mehet bele a száraz vörösbor, az aprított és a passzírozott paradicsom, valamint az alaplé. Elkeverjük és alacsony lángon főzzük 20-30 percet, amíg elpárolog a levének nagy része.
  4. Ekkor már majdnem kész a ragu, nincs már hátra, mint hozzáadni a zöldborsót (ha mirelitet használunk, előtte engedjük ki és forrázzuk le). Ajánlatos egy-két kanál keményítővel besűríteni, így nem fogja eláztatni a rápakolt burgonyapürét.
  5. Az elkészült ragut vajjal kikent sütőtepsibe kanalazzuk - érdemes egy nagy adag helyett több, kisebb kerámiaformát használni, így jobban pirul a sütőben a pásztorpite.

sajtos krumplipüré

  1. A kockázott, lecsepegtetett főtt burgonyát a többi hozzávalóval együtt egy nagy keverőtálba tesszük. Kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd használatig félretesszük.
  2. A burgonyapürét egy kanál (a fagylaltoskanál a legjobb erre a célra) segítségével a kiporciózott húsos ragu tetejére kanalazzuk, majd elegyengetjük. A tetejére villával hullámvonalat is rajzolhatunk, de akár extra adag sajttal is megszórhatjuk.
  3. 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt érdemes várni egy negyed órát, hogy picit hűljön a ragu és szilárduljon a burgonyapüré.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 161
  • Össznézettség: 15558
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pásztorpite szaftosan-sajtosan
Rosanics Petra 313 recept

Az angol konyhát sokszor alábecsüljük, pedig vannak igazi gyöngyszemei is! Az egyik ilyen a pásztorpite, ami gyakorlatilag köret és húsétel egyszerre: a zöldséges darált húsos ragut gazdag, krémes burgonyapüré fedi, a kettőt pedig sütőben kell összepirítani. A pürébe mi reszelt cheddart is rejtettünk, így még finomabbá téve ezt az amúgyis kiadós és szívmelengető fogást.

Hozzávalók

húsos ragu

sajtos krumplipüré

Címlapról ajánljuk

További cikkek