r
Nosalty Logó

Angolos, fűszeres húsos pite

Nosalty
Angolos, fűszeres húsos pite
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

ragu

összeállítás

546
Kalória
15.5g
Fehérje
46.8g
Szénhidrát
31.8g
Zsír
158.2g
Víz
153.9g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
8.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

ragu

összeállítás

Összesen 546 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

ragu

összeállítás

Összesen 3277 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

ragu

összeállítás

Összesen 208 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1245.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    948 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    158.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 546 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    190.6 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    923 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7472.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1189 mg
  • Nátrium
    5689 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    280.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    949.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1055 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1002 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    213 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    724 micro
Összesen 3277 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 208 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Egy nagy keverőtálba kimérjük a lisztet, majd hozzáadjuk a sót és a felkockázott, hideg vajat. Az ujjainkkal gyorsan összemorzsoljuk a vajat a liszttel, vigyázva, nehogy túlmelegítsük tenyerünkkel a tésztát.
  2. A morzsás liszthalom közepébe vájjunk egy kis mélyedést, ide öntjük a tojássárgáját, és nagyjából 4 evőkanál vizet. Határozott mozdulatokkal gyúrjunk kemény tésztát - ha szükséges, adjunk még hozzá vizet.
  3. Formázzuk egy nagy gombóccá, csomagoljuk be fóliába, és tegyük fél órára a hűtőbe.
  4. A félóra leteltével helyezzük a tésztát belisztezett deszkára, és vágjuk ketté 2/3-1/3 arányban. A nagyobbik darabot nyújtsuk ki, majd helyezzük kivajazott-kilisztezett piteformába.
  5. Igazgassuk el a szélén, az alját szurkáljuk meg villával, kenjük le tojássárgájával, majd tegyük 180°C-ra előmelegített sütőbe egy negyed órára.
  6. Nyújtsuk ki a tészta másik felét is, és tegyük félre.

ragu

  1. A felkockázott szalonnát tegyük egy serpenyőbe, és kezdjük el kisütni a zsírját. Dobjuk rá a finomra aprított lila hagymát, és pároljuk üvegesre.
  2. Adjuk hozzá a darált sertéshúst, a borókabogyót és a babérlevelet. Amikor a hús fehéredni kezd, jöhet bele a felkockázott alma, valamint az aszalt vörösáfonya.
  3. Sózzuk-borsozzuk, locsoljuk rá a vörösbort és a narancslevet, és adjuk hozzá a fűszereket. Hintsük meg egy kanál liszttel, majd öntsük fel a vízzel, és gyakori kevergetés mellett főzzük addig, míg kellően besűrűsödik, majd szedjük ki a babért és a borókabogyókat, és tegyük félre.

összeállítás

  1. A fűszeres, húsos ragut az elősütött pitetésztára halmozzuk, és elegyengetjük.
  2. Lefedjük a másik kinyújtott tésztalappal. Körben az oldalán hozzányomogatjuk a tésztát az alsó réteghez, és levágjuk a túllógó felesleget - ebből akár díszítést is készíthetünk a tetejére.
  3. A pite tetejét lekenjük tojássárgájával, majd egy éles késsel lyukakat vágunk rá, hogy a gőz távozhasson. Visszatesszük a sütőbe, és 25 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28

Különleges ízvilágú húsos pite a műfaj kalandos kedvű rajongóinak, és az anglomán lelkületűeknek, amit akár ünnepi fogás gyanánt is elkészíthetünk.

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek