r
Nosalty Logó

Csirkemelles pite Csöpp konyhájából

Csöpp
Csirkemelles pite Csöpp konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

642
Kalória
34.3g
Fehérje
27.3g
Szénhidrát
43.3g
Zsír
164.4g
Víz
443.1g
Koleszterin
687.5mg
Élelmi rost
3.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 642 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2568 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 214 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    878.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    164.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 642 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.3 g

Zsír

  • Összesen
    173.1 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1772 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3514.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1491 mg
  • Nátrium
    1251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    657.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    865 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    331 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    1416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    857 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1586 micro
Összesen 2568 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 214 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, ízlés szerint fűszerezzük, és forró olajon megsütjük.
  2. A leveles tésztát 2 részre osztjuk. Az egyiket sütőpapíros tepsibe helyezzük.
  3. A csirkemelletés a főtt tojást nagy lyukú darálón ledaráljuk, vagy apróra vágjuk.
  4. Hozzáadunk 2 tojássárgáját, a tejfölt, majd a tojások fehérjét keményre verjük, és óvatosan hozzákeverjük. Sózzuk, borsozzuk.
  5. A masszát rátesszük a tepsiben a tésztára, beborítjuk a tészta másik felével, és a széleket jól összenyomkodjuk.
  6. 1 tojást felverünk, megkenjük vele a tészta tetejét, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Maradék sült húsok felhasználására is jó.

További receptek

Epres leveles pite

A leggyorsabban elkészülő gyümölcsös pitékhez megengedett a házi tészta mellőzése, így ugyanis tényleg nevetséges mennyiségű idő alatt hozzájuthatunk a zamatosan gyümölcsös ...

Lakos Benedek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek