Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges marharagu-pite

Zöldséges marharagu-pite
Zöldséges marharagu-pite
185 perc / előkészület: 25 perc főzés: 120 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Angol jellegű, mennyei, melegítő, comfort food - pasis kajának tűnik, de ez ne tévesszen meg, mindenki imádni fogja!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst közepes kockákra vágjuk, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a répát megpucoljuk és felkockázzuk, a szárzellert felszeleteljük.
  2. A marhahúst összeforgatjuk a liszttel, egy nagyobb edényben felhevítjük az olívaolajat, és 2 adagban, nagy lángon barnulásig pirítjuk a húsdarabokat. Félretesszük.
  3. A visszamaradt olajba tesszük a vöröshagymát, kis lángon pár perc alatt üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a répát és a zellert, és kevergetve, 10 percig főzzük. Visszatesszük a húsokat, felöntjük sörrel és alaplével, hozzáadjuk a fűszereket és a paradicsompürét, és lefedve, közepes lángon 2 órát főzzük.
  4. Ha kész, elzárjuk, és megvárjuk, míg teljesen kihűl (kell neki egy éjszaka).
  5. Másnap a gombákat felszeleteljük, a vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, és hozzáadjuk a gombákat sóval, borssal és egy kis kakukkfűvel. Nagy lángon pár perc alatt átsütjük őket (akkor jó, ha a víz elpárolog alóla), majd a hideg raguhoz adjuk.
  6. A leveles tésztát kinyújtjuk, 1/3-ad 2/3-ad arányban elvágjuk. A nagyobbal kibélelünk egy 10x20-as kisebb tepsit, majd belehalmozzuk a ragut. A tetejét lefedjük a kisebbel, a széleit összenyomjuk, megkenjük egy felvert tojással, és megszurkáljuk villával.
  7. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30-40 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 10x20 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 967
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Soproni Óvatos Duhaj

Mióta szakács: 2018.10.11.
10 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: pite
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

marhahúsos pite, angol húsos pite

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

852
marhanyak 70 dkg
sárgarépa 4 közepes db
halványító zeller 3 közepes szár
vöröshagyma 1 nagy db
finomliszt 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 3 db
kakukkfű 5 szál
sör 3 dl
marha alaplé 3 dl
csiperkegomba 25 dkg
olívaolaj 3 ek
fokhagyma 3 gerezd
leveles tészta 400 g
vaj 2 ek
sűrített paradicsom 5 dkg
tojás 1 db