r
Nosalty Logó

Sült sáskás quesadilla

Nosalty
Sült sáskás quesadilla
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

babpüré

avokádókrém

salsa

quesadilla

546
Kalória
24g
Fehérje
59.7g
Szénhidrát
24.3g
Zsír
78.3g
Víz
30.7g
Koleszterin
11.6g
Élelmi rost
2.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

babpüré

avokádókrém

salsa

quesadilla

Összesen 546 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

babpüré

avokádókrém

salsa

quesadilla

Összesen 3269 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

babpüré

avokádókrém

salsa

quesadilla

Összesen 270 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1165.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    485 micro
Összesen 546 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.9 g

Zsír

  • Összesen
    145.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6991.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    1605 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    604 mg
  • Foszfor
    2388 mg
  • Nátrium
    2223 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    358.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

Víz

  • Összesen
    469.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    781 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    820 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1727 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    2532 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2909 micro
Összesen 3269 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 270 kcal

Elkészítés

babpüré

  1. Az aprított hagymát és fokhagymát alaposan lepirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a lecsepegtetett konzervbabot és ízlés szerint megszórjuk sóval, chilivel, római köménnyel.
  2. Kb. 10 percet sütjük-pirítjuk a babot, időnként meg-megkeverve. Amikor kész, hozzáadjuk a limelevet és villával vagy krumplinyomóval krémesre keverjük. HAgyjuk picit hűlni, majd beleszórjuk az aprított koriandert is.

avokádókrém

  1. Az avokádót kikanalazzuk a héjából, egy tálba tesszük a többi alapanyaggal együtt, és alaposan összetörtjük-keverjük egy villával.

salsa

  1. A paradicsomokat apróra kockázzuk, hozzáadjuk a többi alapanyagot és alaposan összeforgatjuk az egészet.

quesadilla

  1. A tortillalapokat megkenjük a babpürével, majd kanalazunk rájuk az avokádókrémból és a paradicsomsalsából, és megszórjuk cheddar sajttal is.
  2. Végül jöhet a sült sáska, aminek mindenképpen távolítsuk el a szárnyait és a lábait, ha nem ilyen állapotban szereznénk be. Tortillánként 5-6 darab elegendő. (Természetesen sáska nélkül vagy bármilyen más hússal is elkészíthető.)
  3. A tortillalapokat hajtsuk félbe, majd száraz serpenyőben pirítsuk meg mindkét oldalukat. Tálaljuk melegen, ízlés szerint kevés tejföllel díszítve.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p

Ezt az egyszerűen elkészíthető quesadillát babpürével, avokádókrémmel és salsával tettük igazán autentikussá, hogy aztán belekerülhessen a meglehetősen megosztó proteinforrás: a sült sáska.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...