Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült báránycomb a'la janettaylor

Sült báránycomb a'la janettaylor
Sült báránycomb a'la janettaylor
155 perc / előkészület: 20 perc sütés: 135 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom egyik kollégája vidéki, és tart birkát, így vettünk egy fél barit. Csak a szétszedése maradt ránk, és a finom ételek készítése, természetesen. Lássuk az elsőt!

hozzávalók / 4 adag

Pác

Középpontban a bárány

Köret

Szólj hozzá!

elkészítés

Pác

  1. A friss fűszernövényeket felaprítjuk (kivéve a kakukkfű), a fokhagymával jól bedörzsöljük a faggyútól és zsírtól megtisztított combot (megmosás után a vizet itassuk fel róla), majd késsel lyukakat ejtünk rajta. Ezután a fokhagymagerezdeket hosszú csíkokra vágjuk (kb. 4 darabba), és beletömködjük a húson ejtett résekbe.
  2. A többi alapanyagot jól összekeverjük, és ráöntjük, ráhelyezzük a kakukkfűágakat, majd betesszük hűtőbe pihenni. 12 óra vagy 1 nap is lehet. A lényeg, hogy ezen idő alatt többször átforgatjuk, egy kanál segítségével meglocsoljuk a combdarabot.

Középpontban a bárány

  1. A húst minden oldalról jól megsózzuk és borsozzuk ismételten.
  2. Elkészítjük a kérget, ehhez felaprítjuk a zöld fűszereket, lereszeljük a citromhéját, a fél citrom levét kifacsarjuk egy tálba. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, kivéve a felkarikázott hagymákat. Megkenjük minden részét a combnak, a kiálló csontrészeket alufóliába csavarjuk.
  3. Olívaolajjal megspriccelt tepsibe helyezzük. Fedett edényben vagy tepsiben 90 percig sütjük 180 fokon (egy átforgatással). Majd melléhelyezzük a felkarikázott hagymákat, és levesszük róla a fedőt, feljebb vesszük a sütőnket 200 fokra, és 45 percig pirítjuk. Félidőnél természetesen megforgatva a húsit. Szép piros és omlós hús a végeredményünk.

Köret

  1. Amíg a hús az utolsó fázisához ér, elkészíthetjük a köretünket. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a tökmagolajat, majd a tetszőlegesre vágott zöldségeket megforgatjuk bennük.
  2. Wokban vagy grill rácson kisütjük őket, majd a húsunk mellé tálaljuk.
  3. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 007
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

janettaylor

Mióta szakács: 2017.04.02.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
receptverseny: Heinzegj kedvenc grill ételeddel!
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

egyben sült báránycomb

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1102
bárányhús 80 dkg
víz 1 dl
olívaolaj 1 dl
balzsamecet 2 ek
fokhagyma 4 gerezd
kakukkfű 4 szál
rozmaring 2 szál
bors 0 ízlés szerint
mustár 2 ek
méz 1.5 ek
olívaolaj 2 ek
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
citromfű 0.5 csokor
bazsalikom 0.5 csokor
rozmaring 1 csokor
metélőhagyma 0.5 csokor
petrezselyem 0.5 csokor
lila hagyma 3 nagy db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kápia paprika 4 közepes db
padlizsán 1 nagy db
cukkini 1 nagy db
pritaminpaprika 2 db
lila hagyma 2 nagy db
vaj 20 g
tökmagolaj 1 ek
0 ízlés szerint