r
Nosalty Logó

Sült báránycomb a'la janettaylor

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
janettaylor
Sült báránycomb a'la janettaylor
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pác

Középpontban a bárány

Köret

Összesen 1101 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pác

Középpontban a bárány

Köret

Összesen 4397 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pác

Középpontban a bárány

Köret

Összesen 108 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    79.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1348 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    552 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    759.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    3998 micro
  • β-crypt
    809 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2921 micro
Összesen 1101 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    173 g

Zsír

  • Összesen
    318.2 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    619 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5391.9 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1310 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    751 mg
  • Foszfor
    2207 mg
  • Nátrium
    864 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.7 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    3037.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1892 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    1148 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    817 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1168 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    131 micro
  • β-karotin
    15991 micro
  • β-crypt
    3238 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11685 micro
Összesen 4397 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 108 Kcal

Hozzávalók

Pác

Középpontban a bárány

Köret

Elkészítés

Pác

  1. A friss fűszernövényeket felaprítjuk (kivéve a kakukkfű), a fokhagymával jól bedörzsöljük a faggyútól és zsírtól megtisztított combot (megmosás után a vizet itassuk fel róla), majd késsel lyukakat ejtünk rajta. Ezután a fokhagymagerezdeket hosszú csíkokra vágjuk (kb. 4 darabba), és beletömködjük a húson ejtett résekbe.
  2. A többi alapanyagot jól összekeverjük, és ráöntjük, ráhelyezzük a kakukkfűágakat, majd betesszük hűtőbe pihenni. 12 óra vagy 1 nap is lehet. A lényeg, hogy ezen idő alatt többször átforgatjuk, egy kanál segítségével meglocsoljuk a combdarabot.

Középpontban a bárány

  1. A húst minden oldalról jól megsózzuk és borsozzuk ismételten.
  2. Elkészítjük a kérget, ehhez felaprítjuk a zöld fűszereket, lereszeljük a citromhéját, a fél citrom levét kifacsarjuk egy tálba. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, kivéve a felkarikázott hagymákat. Megkenjük minden részét a combnak, a kiálló csontrészeket alufóliába csavarjuk.
  3. Olívaolajjal megspriccelt tepsibe helyezzük. Fedett edényben vagy tepsiben 90 percig sütjük 180 fokon (egy átforgatással). Majd melléhelyezzük a felkarikázott hagymákat, és levesszük róla a fedőt, feljebb vesszük a sütőnket 200 fokra, és 45 percig pirítjuk. Félidőnél természetesen megforgatva a húsit. Szép piros és omlós hús a végeredményünk.

Köret

  1. Amíg a hús az utolsó fázisához ér, elkészíthetjük a köretünket. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a tökmagolajat, majd a tetszőlegesre vágott zöldségeket megforgatjuk bennük.
  2. Wokban vagy grill rácson kisütjük őket, majd a húsunk mellé tálaljuk.
  3. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 135 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5086
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
janettaylor 107 recept

Párom egyik kollégája vidéki, és tart birkát, így vettünk egy fél barit. Csak a szétszedése maradt ránk, és a finom ételek készítése, természetesen. Lássuk az elsőt!

Hozzávalók

Pác

Középpontban a bárány

Köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.