Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

 

A metélőhagyma vagy snidling a hagymaformák legkisebb méretű faja, a tavasz első zöldülő hírnöke. Népies nevei: pázsithagyma, pázsitfű, valamint a német nevéből: snidling, snidling. A Földközi-tenger vidékéről származik. Magyarországon igen elterjedt és népszerű. A friss metélőhagyma gyorsan elfonnyad, és kellemetlen keserű íze lesz. A szárított viszont hosszú ideig fogyasztható. Felveszi az étel nedvességtartalmát, így teljes értékű lesz. Erős aromájú fűszernövény. Főzni nem szabad, közvetlenül tálalás előtt adjuk az ételhez. Nemcsak ízesíti az ételt, de díszít is, ráadásul nagyon jó étvágygerjesztő és gyomorerősítő.
Főleg a krumplit, babot, borsót, a húsleveseket, salátákat, sülteket, tojásételeket, szendvicseket, túrót és lágy sajtokat, valamint halételeket és mártásokat ízesítenek vele.
Forrás: Wikipedia

mikor vegyem

Manapság az év bármely szakában kapható.

hogyan tároljam

Szárított formában hűvös száraz helyen, vágottan hűtőben, egyébként cserépben kapható.

Metélőhagyma alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!