Metélőhagyma

Metélőhagyma

Leírás

A metélőhagyma vagy snidling a hagymaformák legkisebb méretű faja, a tavasz első zöldülő hírnöke. Népies nevei: pázsithagyma, pázsitfű, valamint a német nevéből: snidling, snidling. A Földközi-tenger vidékéről származik. Magyarországon igen elterjedt és népszerű. A friss metélőhagyma gyorsan elfonnyad, és kellemetlen keserű íze lesz. A szárított viszont hosszú ideig fogyasztható. Felveszi az étel nedvességtartalmát, így teljes értékű lesz. Erős aromájú fűszernövény. Főzni nem szabad, közvetlenül tálalás előtt adjuk az ételhez. Nemcsak ízesíti az ételt, de díszít is, ráadásul nagyon jó étvágygerjesztő és gyomorerősítő. Főleg a krumplit, babot, borsót, a húsleveseket, salátákat, sülteket, tojásételeket, szendvicseket, túrót és lágy sajtokat, valamint halételeket és mártásokat ízesítenek vele. Forrás: Wikipedia

Mikor vegyem

Manapság az év bármely szakában kapható.

hogyan tároljam

Szárított formában hűvös száraz helyen, vágottan hűtőben, egyébként cserépben kapható.

189 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek