r
Nosalty Logó

Bárányborda sütőtökpürével

Kriszta76
Bárányborda sütőtökpürével
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

hús pácolása

hús sütése

sütőtökpüré készítése

1811
Kalória
44.2g
Fehérje
33g
Szénhidrát
169.2g
Zsír
394.3g
Víz
315.3g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
10g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír

hús pácolása

hús sütése

sütőtökpüré készítése

Összesen 1811 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír

hús pácolása

hús sütése

sütőtökpüré készítése

Összesen 7238 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír

hús pácolása

hús sütése

sütőtökpüré készítése

Összesen 222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    169.2 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1024.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    394.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1499 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    1757 micro
  • β-karotin
    8996 micro
  • β-crypt
    7344 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 1811 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    176.8 g

Zsír

  • Összesen
    676.7 g
  • Telített zsírsav
    276 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    264 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    95 g
  • Koleszterin
    1261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4097.9 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    719 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    522 mg
  • Foszfor
    1920 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    131.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1577.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5994 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    87 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1476 micro
  • α-karotin
    7026 micro
  • β-karotin
    35982 micro
  • β-crypt
    29377 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 7238 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    216 micro
  • β-karotin
    1106 micro
  • β-crypt
    903 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 222 kcal

Elkészítés

hús pácolása

  1. A húsokat felszeleteljük.
  2. A páclét kikeverjük, és a húsokat beletesszük, majd egy éjszakára a hűtőbe rakjuk pihenni.
  3. Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és jól átsütjük a húsokat.
  4. A sütőtököt megpucoljuk, kettévágjuk, a belsejét kikaparjuk, és a húsát kis kockákra vagdossuk. A hagymát és a narancs felét is kockákra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, beletesszük a hagymát, amit üvegesre párolunk. Rádobjuk a felkockázott sütőtököt, beletesszük a narancsot, sózzuk, borsozzuk, ha kell, pici vizet öntünk alá. Fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a sütőtök megpuhult, robotgéppel pépesítjük, ha kell, még egy kis narancs levét facsarunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p

Valami különlegeset szerettem volna a születésnapomra a család elé tenni. Sikerült meglepnem Őket ezzel az isteni ebéddel.

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Csípős tatár beefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...