Tökmagolaj

Tökmagolaj

Leírás

Héj nélküli tökmagból, hidegsajtolásos módszerrel nyerhető zamatos, sötétbarna színű olaj. Telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag, valamint magas vitamintartalma miatt is világszerte elterjedt a népi gyógyászatban. E-, F-, B1-, B2-, B6- és D-vitaminokat tartalmaz, melyek gyulladásgátló- illetve idegrendszert erősítő hatásúak. Magas antioxidáns-tartalma segít a szervezet regenerálódásában, valamint a szabadgyökök megkötése által csökkenti az öregedési folyamatokat. Fogyaszthatjuk salátaöntetként, de akár vaj helyett pirítóssal is. Ajánlott napi egy kanállal fogyasztani belőle.

Mikor vegyem

Az év folyamán bármikor, bár ha őstermelőtől sikerül beszereznünk, akkor télen ajánlott, mert akkor van a "szezonja".

hogyan tároljam

Üvegben, fénytől védett, hűvös helyen;;esetleg érdemes betenni a;hűtőszekrénybe.

Címlapról ajánljuk

További cikkek