r
Nosalty Logó

Báránycomb egész sütve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ági@receptek
Báránycomb egész sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 533 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1597 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 533 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.8 g

Zsír

  • Összesen
    117.7 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1782.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    933 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    659.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 1597 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A báránycombot alaposan mossuk meg, akár többször is, hogy a faggyús réteg ne rontsa el a hús ízét. Szurkáljuk meg a bőrét több helyen, majd a résekbe dugdossuk bele a meghámozott és kettévágott fokhagymadarabokat.
  2. A felaprított rozmaringot, a lereszelt citromhéjat, a citrom levét és az olívaolajat keverjük össze, majd dörzsöljük be a páccal a húst (én tejet is öntök a páchoz, de elhagyható ). Helyezzük egy jól záródó edénybe vagy egy légmentes tasakba, és néhány órára - vagy akár egy egész éjszakára is - tegyük hűtőbe.
  3. Amikor letelt az idő, vegyük ki a pácból, és ízlésünk szerint sózzuk meg. Tegyük bele egy tepsibe, lila hagymát is vághatunk köré, és fóliával takarjuk le. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és egy-másfél óra alatt süssük pirosra a húst. Várjunk néhány percet, mielőtt felszeletelnénk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 11130
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Báránycomb egész sütve
Ági@receptek 3 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek