Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sörös vadmalacleves

Sörös vadmalacleves
Sörös vadmalacleves
240 perc / előkészület: 60 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebbe a levesbe a legjobb a nagyobbacska vadmalac vagy a kis fiatal süldő disznó húsa, kifejezetten nyár eleji étel, ezért is. A csontokból kifőzött rengeteg ásványi anyag és a friss zöldségek táplálóak, ez a leves pedig mégis könnyű, nem nehéz étel, ezért sem kell berántani vagy behabarni, a hagymával készűlt sörös szaft jó sűrűvé teszi. Ha nincs kéznél vad, akkor a házi sertés is megteszi, a vaddisznónak viszont sokkal kellemesebb kissé karamellás íze van. Sörrel isteni.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Gulyásleves és más tartalmas levesek kedvelőinek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst pörköltnyi kockára vágjuk. Az oldalast egy-egy csontnál elvágjuk, és ha a combcsont is kéznél van, no meg egy erős férfi, akkor megkérjük, hogy fűrészelje nekünk fazékba rakható darabokra.
  2. A vöröshagymát kockára vágjuk, és sertészsíron elkezdjük dinsztelni, amikor arany színűre alakult, hozzáöntjük a sör felét, és szépen addig főzzük, míg el nem párolog, a hagyma pedig egészen krémes állagú nem lesz, és ekkor tesszük rá a húst, melyet jól lepirítunk, borsozzuk, és rátesszük a fokhagymát is.
  3. Hozzátesszük a pirospaprikát, és elkeverés után a sót, a maradék sörrel pedig felöntjük. Beledobjuk a babérlevelet, a borsokat és a borókát is. Most szépen levet ereszt majd, fedő alatt pároljuk a kis pörköltünket.
  4. Egy fél óra múlva megnézzük, és utána felöntjük vízzel, és addig főzzük, míg finom puha nem lesz, a hús már majdhogynem elválik a csontról.
  5. A főzési idő alatt megpucoljuk a zöldségeket, és felkarikázzuk őket, és amikor már megfőtt a hús, hozzátesszük az egészet, és felöntjük megfelelő mennyiségű vízzel.
  6. Egy csokornyi petrezselymet is a leveske tetejére teszünk , ezt amint kész a leves, kivesszük, és kidobjuk. A zöldségekkel még egy fél órát lassú tűzön rotyogtatjuk, és tálalás előtt 10 percet pihentetjük.
  7. Tejföllel tálaljuk, és lángost vagy lekváros buktát kínálunk utána. 
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 482
elküldve: 5
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Mayura

Mióta szakács: 2012.04.29.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
konyhatechnológia: sörös receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Sörös vaddisznóleves, vadleves, zöldséges húsleves vaddisznóból

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

451
vaddisznóhús 1 kg
vöröshagyma 3 közepes fej
disznózsír 2 ek
sör 2.5 dl
borókabogyó 5 db
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 1 ek
fehér bors 1 csipet
0 ízlés szerint
fekete bors 3 szem
rózsabors 3 késhegynyi
szegfűbors 3 késhegynyi
babérlevél 2 db
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 3 közepes db
zeller 1 közepes db
újkrumpli 15 dkg
vargánya gomba 5 dkg
petrezselyem 0 ízlés szerint
zellerlevél 2 db
zöldpaprika 2 közepes db
paradicsom 1 közepes db
víz 3 l