r
Nosalty Logó

Sörös vadmalacleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Mayura
Sörös vadmalacleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2253 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 40 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    728.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1038.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2012 micro
  • β-karotin
    5087 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 451 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    234.9 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3642.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    610 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    2014 mg
  • Nátrium
    606 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    5194 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2548 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10062 micro
  • β-karotin
    25436 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    2576 micro
  • Lut-zea
    2193 micro
Összesen 2253 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    170 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    44 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 40 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst pörköltnyi kockára vágjuk. Az oldalast egy-egy csontnál elvágjuk, és ha a combcsont is kéznél van, no meg egy erős férfi, akkor megkérjük, hogy fűrészelje nekünk fazékba rakható darabokra.
  2. A vöröshagymát kockára vágjuk, és sertészsíron elkezdjük dinsztelni, amikor arany színűre alakult, hozzáöntjük a sör felét, és szépen addig főzzük, míg el nem párolog, a hagyma pedig egészen krémes állagú nem lesz, és ekkor tesszük rá a húst, melyet jól lepirítunk, borsozzuk, és rátesszük a fokhagymát is.
  3. Hozzátesszük a pirospaprikát, és elkeverés után a sót, a maradék sörrel pedig felöntjük. Beledobjuk a babérlevelet, a borsokat és a borókát is. Most szépen levet ereszt majd, fedő alatt pároljuk a kis pörköltünket.
  4. Egy fél óra múlva megnézzük, és utána felöntjük vízzel, és addig főzzük, míg finom puha nem lesz, a hús már majdhogynem elválik a csontról.
  5. A főzési idő alatt megpucoljuk a zöldségeket, és felkarikázzuk őket, és amikor már megfőtt a hús, hozzátesszük az egészet, és felöntjük megfelelő mennyiségű vízzel.
  6. Egy csokornyi petrezselymet is a leveske tetejére teszünk , ezt amint kész a leves, kivesszük, és kidobjuk. A zöldségekkel még egy fél órát lassú tűzön rotyogtatjuk, és tálalás előtt 10 percet pihentetjük.
  7. Tejföllel tálaljuk, és lángost vagy lekváros buktát kínálunk utána.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3994
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 02.

Ajánló

Gulyásleves és más tartalmas levesek kedvelőinek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebbe a levesbe a legjobb a nagyobbacska vadmalac vagy a kis fiatal süldő disznó húsa, kifejezetten nyár eleji étel, ezért is. A csontokból kifőzött rengeteg ásványi anyag és a friss zöldségek táplálóak, ez a leves pedig mégis könnyű, nem nehéz étel, ezért sem kell berántani vagy behabarni, a hagymával készűlt sörös szaft jó sűrűvé teszi. Ha nincs kéznél vad, akkor a házi sertés is megteszi, a vaddisznónak viszont sokkal kellemesebb kissé karamellás íze van. Sörrel isteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek