Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros fácánleves gazdagon

Fehérboros fácánleves gazdagon
Fehérboros fácánleves gazdagon
160 perc / előkészület: 10 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fácán fejedelmi étel. Ezúttal leves lett belőle. De egy combnak más lett a sorsa. Erről később.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fácánt feldaraboljuk, majd fazékba tesszük, felöntjük vízzel, elkezdjük főzni. Mikor felforrt, lehabozzuk, s lassú gyöngyöző főzéssel tovább főzzük.
  2. A zöldségeket megpucoljuk, s tetszés szerint daraboljuk. Fél óra elteltével a leveshez adjuk, fűszerezzük.
  3. Mérsékelt tűzön legalább 2 órán keresztül gyöngyözve főzzük.
  4. Amikor a hús már puha, hozzáöntjük a bort, felforraljuk.
  5. Tálalhatjuk hússal, vagy anélkül. Tehetünk bele levestésztát. Az első adagba cérnatészta került. Én chilivel díszítettem.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 504
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fácánhúsleves, zöldséges-gombás húsleves fácánból

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

360
fácánhús 0.8 kg
sárgarépa 4 db
fehérrépa 2 db
zeller 1 db
karalábé 1 db
csiperkegomba 4 nagy db
burgonya 2 db
hegyes erős paprika 1 közepes db
chili 1 db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
paradicsom 1 db
kakukkfű 1 szál
gyömbér 1 cm
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 1 kávéskanál
szegfűszeg 1 db
borókabogyó 4 db
sáfrány 1 késhegynyi
majoranna 1 kk
cérnametélt 5 dkg
víz 1.5 l
fehérbor 1 dl