r
Nosalty Logó

Sertésszűz édesburgonyapürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kovács Noémi
Sertésszűz édesburgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hús

Burgonyapüré

Vörösboros mártás

Zöldborsópüré

Fátyoldísz

Összesen 660 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hús

Burgonyapüré

Vörösboros mártás

Zöldborsópüré

Fátyoldísz

Összesen 1985 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hús

Burgonyapüré

Vörösboros mártás

Zöldborsópüré

Fátyoldísz

Összesen 128 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    41979.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    41159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    966 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    839 micro
  • β-karotin
    9073 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1892 micro
Összesen 660 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    123.4 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125939.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1526 mg
  • Nátrium
    123478 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1018 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2899 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    793 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    528 micro
  • α-karotin
    2516 micro
  • β-karotin
    27218 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5676 micro
Összesen 1985 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8201.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    8042 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    164 micro
  • β-karotin
    1773 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Hús

Burgonyapüré

Vörösboros mártás

Zöldborsópüré

Fátyoldísz

Elkészítés

Hús

  1. A húst sózzuk, borsozzuk és vajon körbe pirítjuk majd lefedve sütőben kb. 15-20perc alatt készre sütjük. Hagyjuk pihenni 10 percet sütés után. A bundához a zöldségeket felaprítjuk, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük a zsemlemorzsával, majd beleforgatjuk a húst és felszeleteljük.

Burgonyapüré

  1. A burgonyapüréhez az édesburgonyát szokásos módon megfőzzük, majd turmixban a többi hozzávalóval együtt pépesítjük.

Vörösboros mártás

  1. A vörösboros mártáshoz a hagymát apróra vágjuk és a hús tisztítása során leeső húsdarabokkal együtt aranybarnára pirítjuk a vajon.
  2. Beledobjuk a a feldarabolt fokhagymát, fűszerezzük, sózzuk és felöntjük a vörösborral. 5 percig forraljuk, majd utána sűrű szűrőn leszűrjük,ha kell többször is hogy szép sima legyen. Visszatesszük tartalék lángra, közben a keményítőt összekeverjük 3-4 evőkanál vízzel.
  3. A keményítős keveréket vékony sugárban elkezdjük a szószhoz adagolni egészen addig, amíg egy nem túl folyós, selymes öntetet kapunk.

Zöldborsópüré

  1. A zöldborsó püréhez a borsót megfőzzük, majd ezt is a többi hozzávalóval pépesítjük, ha szükséges szűrőn is áttörjük. (Én két evőkanál citromot adtam hozzá.)

Fátyoldísz

  1. A fátyoldíszhez mindent összeturmixolunk és forró teflonos serpenyőben egy evőkanálnyi adagonként sütjük készre. A répát megfőzzük, majd kis korongokat vágunk ki belőle. A sonkát vajon megpirítjuk és kis darabokra tépkedjük. Ezekkel díszítjük az ételt. Tálalásnál a püréket habzsákból nyomjuk a tányérra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 323
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kovács Noémi 3 recept

Hozzávalók

Hús

Burgonyapüré

Vörösboros mártás

Zöldborsópüré

Fátyoldísz

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek