r
Nosalty Logó

Sertésszűz édesburgonyapürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kovács Noémi
Sertésszűz édesburgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hús

Burgonyapüré

Vörösboros mártás

Zöldborsópüré

Fátyoldísz

Összesen 660 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hús

Burgonyapüré

Vörösboros mártás

Zöldborsópüré

Fátyoldísz

Összesen 1985 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hús

Burgonyapüré

Vörösboros mártás

Zöldborsópüré

Fátyoldísz

Összesen 128 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    41979.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    41159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    966 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    839 micro
  • β-karotin
    9073 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1892 micro
Összesen 660 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    123.4 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125939.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1526 mg
  • Nátrium
    123478 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1018 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2899 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    793 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    528 micro
  • α-karotin
    2516 micro
  • β-karotin
    27218 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5676 micro
Összesen 1985 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8201.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    8042 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    164 micro
  • β-karotin
    1773 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Hús

Burgonyapüré

Vörösboros mártás

Zöldborsópüré

Fátyoldísz

Elkészítés

Hús

  1. A húst sózzuk, borsozzuk és vajon körbe pirítjuk majd lefedve sütőben kb. 15-20perc alatt készre sütjük. Hagyjuk pihenni 10 percet sütés után. A bundához a zöldségeket felaprítjuk, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük a zsemlemorzsával, majd beleforgatjuk a húst és felszeleteljük.

Burgonyapüré

  1. A burgonyapüréhez az édesburgonyát szokásos módon megfőzzük, majd turmixban a többi hozzávalóval együtt pépesítjük.

Vörösboros mártás

  1. A vörösboros mártáshoz a hagymát apróra vágjuk és a hús tisztítása során leeső húsdarabokkal együtt aranybarnára pirítjuk a vajon.
  2. Beledobjuk a a feldarabolt fokhagymát, fűszerezzük, sózzuk és felöntjük a vörösborral. 5 percig forraljuk, majd utána sűrű szűrőn leszűrjük,ha kell többször is hogy szép sima legyen. Visszatesszük tartalék lángra, közben a keményítőt összekeverjük 3-4 evőkanál vízzel.
  3. A keményítős keveréket vékony sugárban elkezdjük a szószhoz adagolni egészen addig, amíg egy nem túl folyós, selymes öntetet kapunk.

Zöldborsópüré

  1. A zöldborsó püréhez a borsót megfőzzük, majd ezt is a többi hozzávalóval pépesítjük, ha szükséges szűrőn is áttörjük. (Én két evőkanál citromot adtam hozzá.)

Fátyoldísz

  1. A fátyoldíszhez mindent összeturmixolunk és forró teflonos serpenyőben egy evőkanálnyi adagonként sütjük készre. A répát megfőzzük, majd kis korongokat vágunk ki belőle. A sonkát vajon megpirítjuk és kis darabokra tépkedjük. Ezekkel díszítjük az ételt. Tálalásnál a püréket habzsákból nyomjuk a tányérra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 441
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kovács Noémi 3 recept

Hozzávalók

Hús

Burgonyapüré

Vörösboros mártás

Zöldborsópüré

Fátyoldísz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...