Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros szűzpecsenye

Vörösboros szűzpecsenye
Vörösboros szűzpecsenye
95 perc / előkészület: 15 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a fogást más hússal is lehet készíteni például marhával, pulykával. A lényeg a finom szaft, amiben csücsülnek a húsok.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felszeleteljük és egy picit kiklopfoljuk. Sózzuk-borsozzuk és kevés zsíron elősütjük. (Én előző nap már besóztam, beborsoztam és állni hagytam- így nagyon finom lett.)
  2. A zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a szintén apróra vágott gombát, és nagy lángon kb. 3 percig együtt pároljuk.
  3. Hozzáöntjük a bort, a sűrített paradicsomot, ízlés szerint fűszerezzük és kb. 2 dl víz hozzáadásával összeforraljuk.
  4. A húst visszarakjuk, a serpenyőt lefedjük, és együtt pároljuk, amíg a hús teljesen megpuhul. Ez körülbelül 1 óra.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 33 935
elküldve: 9
receptkönyvben: 275
elkészítve: 14/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Eri

Mióta szakács: 2009.08.04.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vörösboros sertésszűz

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

598
sertésszűz 1 db
gomba 30 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
sűrített paradicsom 20 dkg
vörösbor 1 dl
oregánó 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sertészsír 2 ek