Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tűzdelt szűz füstölt sajtos zöldséges rizzsel

Tűzdelt szűz füstölt sajtos zöldséges rizzsel
Tűzdelt szűz füstölt sajtos zöldséges rizzsel
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

El tudom képzelni magát a füstölt sajtos, zöldséges rizst egytálételként is, nem csak így köretnek. A jó szűz sütése kíván némi konyhai gyakorlatot, a lényeg, hogy nagyon hamar átsül, ne süssük túl a húst. A szalonnátòl nem szárad ki, mellesleg finom ízt kölcsönöz neki.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Akik kerülik a sertéshús fogyasztását, készíthetik csirke, illetve pulykahúsból is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tisztított húsból kb. 8 érmét vágunk, majd gyengéden kiklopfoljuk nem túl vékonyra.
  2. A füstölt szalonnát vékonyan felszeleteljük, majd a húsokra tesszük, hústűvel rögzítjük. Én fele-fele arányban bacont is használtam a tűzdeléshez. Durva sóval és frissen őrölt színes borssal megszórjuk mindkét oldalát.
  3. Az olajat felhevítjük, a húsok mindkét oldalát megsütjük egy pár perc alatt úgy, hogy közben legalább kétszer forgassuk meg. Tanácsos először a szalonnával tűzdelt résszel lefelé kezdeni a sütést. Két adagban süssük ki a húst, majd tegyük egy tálra, és fedjük le, így pihentetjük a húst.
  4. A rizst szokás szerint elkészítjük.
  5. A répát vékonyabb karikára, míg a póré- és újhagymát vastagabb karikára vágjuk.
  6. A megmaradt pecsenyeléhez hozzáadjuk a vajat. A répát, hagymákat és a gombát megsütjük benne.
  7. A legvégén adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, kakukkfüvet, sót, majd a reszelt sajtot.
  8. A rizst elkeverjük a zöldséggel, tálaljuk.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 528
elküldve: 2
receptkönyvben: 60
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szűzpecsenye gombás rizzsel, baconös sertésszűz, sertés szűzpecsenye szalonnás köntösben

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

716
sertésszűz 600 g
bacon 50 g
füstölt szalonna 50 g
olívaolaj 2 ek
rizs 300 g
póréhagyma 1 db
újhagyma 2 db
sárgarépa 1 nagy db
gomba 4 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
füstölt sajt 50 g
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint