Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsályás szűzérme vörösboros mártásban

Zsályás szűzérme vörösboros mártásban
Zsályás szűzérme vörösboros mártásban
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a zsálya illatát, és azt, amikor vajban ropogósra sül. Mivel most tömegesen nőtt a fűszerkertben, idejét láttam főzőcskézni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A köret lehet rizs vagy steak burgonya, bár készült már zsályás vajban megforgatott gnocchival is. Isteni hozzá egy pohár könnyű vörösbor vagy friss rosé. Jó étvágyat hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olvasszuk fel a vajat.
  2. A zsályát és az apróra vágott fokhagymát dobjuk a forró vajba.
  3. Amikor a zsálya ropogósra pirul (ez hamar megtörténik), szedjük ki a serpenyőből.
  4. A vajhoz tegyünk kevés olívaolajat, és egészben tegyük be a három lehártyázott szűzpecsenyét. Ekkor sózzuk és borsozzuk is. Süssük oldalanként 1-1 percig, kapja meg a gyönyörű kérgét.
  5. Szedjük ki és szeljük fel kb. 1 cm-es szeletekre. Tegyük vissza a szeleteket, és ezt is süssük 1-1 percig, így még rózsaszín marad, de már nem nyers. Közben borsozom újra, hogy minden oldal kapjon keveset. Tovább sütve kiszáradhat, így ne kockáztassunk. Szedjük ki a szeleteket.
  6. A serpenyőben maradt szafthoz öntsük hozzá a bort, forraljuk el az alkoholt. Tegyük hozzá a lisztet és a tejszínt. Csomómentes legyen. A mártásba beleforgatjuk a hússzeleteket, és a ropogós zsályával díszítjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 134
elküldve: 2
receptkönyvben: 55
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Elementsaqua

Mióta szakács: 2018.03.18.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vörösboros sertésszűz

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

560
sertésszűz 3 db
vaj 5 dkg
olívaolaj 1 ek
zsálya 6 db
fokhagyma 2 gerezd
főzőtejszín 0.5 dl
vörösbor 0.5 dl
finomliszt 1 evőkanál
1 csipet
fekete bors 1 csipet