r
Nosalty Logó

Rántott ravioli Marinara szósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Rántott ravioli Marinara szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Marharagu

Marinara

Panír

Tálalás

Összesen 1441 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Marharagu

Marinara

Panír

Tálalás

Összesen 11530 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Marharagu

Marinara

Panír

Tálalás

Összesen 210 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    66 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3487.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    656 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    846 mg
  • Nátrium
    1732 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    826 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    4668 micro
  • Lut-zea
    915 micro
Összesen 1441 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    497.3 g

Zsír

  • Összesen
    528.4 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    236 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    121 g
  • Koleszterin
    3215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    27897.7 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    909 mg
  • Kálcium
    5251 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    958 mg
  • Foszfor
    6768 mg
  • Nátrium
    13855 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1171.5 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

VÍZ

  • Összesen
    2483.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2314 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    40 micro
  • E vitamin:
    116 mg
  • C vitamin:
    291 mg
  • D vitamin:
    625 micro
  • K vitamin:
    963 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1537 micro
  • Kolin:
    2892 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1741 micro
  • α-karotin
    480 micro
  • β-karotin
    6607 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    37343 micro
  • Lut-zea
    7318 micro
Összesen 11530 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    680 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Tészta

Marharagu

Marinara

Panír

Tálalás

Elkészítés

Tészta

  1. Az apróra vágott hagymát olívaolajon kicsit megpároljuk, mehet rá a kockára vágott paradicsom, az aprított fokhagyma, plusz a fűszerek. Kicsit lepirítjuk őket.
  2. Ezután kerül rá a darált hús, amivel alaposan összeforgatjuk, lepirítjuk. Ráöntjük a paradicsompürét, és készre pároljuk.
  3. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a reszelt mozzarellát.
  4. Ezt a masszát töltjük majd a tésztába. Halmonként tehetünk még rá 1-1 kis darab mozzarellát pluszban, az ízlésünkre van bízva.

Marharagu

  1. Az apróra vágott hagymát olívaolajon kicsit megpároljuk, mehet rá a kockára vágott paradicsom, az aprított fokhagyma, plusz a fűszerek. Kicsit összepirítjuk, majd felöntjük a paradicsomkonzervvel (kb. 3 konzerv), és belekeverjük.
  2. Összefőzzük, majd kicsit leturmixoljuk, de nem telejen simára: jó, ha kicsit darabos marad. A frissen vágott petrezselymet a végén tesszük hozzá.
  3. Ezzel a szósszal tálaljuk majd a kirántott raviolikat.

Marinara

  1. A hozzávalókat kézzel vagy dagasztógép segítségével egynemű tésztává dolgozzuk, majd becsomagolva kis időt hűtőben pihentetjük.
  2. Kinyújthatjuk tésztanyújtó géppel, én ennek hiányban kézzel estem neki (remek edzés). Kettészedjük a tésztát, és két egyforma méretű és vastagságú téglalapra nyújtjuk, durván 2-3 mm vékonyra.
  3. Az egyik lapra helyezzük a körülbelül diónyi nagyságú marhahúsos töltelékhalmokat. Függőlegesen 7-8, vízszintesen 6-7 db halmocska fér el nagyjából. Kettő darab tojássárgájával a halmok között lekenjük (ezzel "ragasztjuk" oda a másik lapot).
  4. A másik lapot a töltelékkel elrendezett lapra helyezzük, és a töltelékek körül lenyomkodjuk, lesimítjuk (lehetőleg ne legyen levegős).
  5. Derelyeszaggatóval körbevágjuk őket, lehet akár karikára is, nekem most a négyzetre esett a választásom. Kicsit belisztezzük őket, és főzés előtt egy nagy tálcára helyezzük, és hűtőbe tesszük.
  6. Enyhén lobogó, sós vízben kifőzzük őket. Akkor jó, mikor úsznak a víz felszínén. Mivel friss a tészta, 3-4 perc elég is nekik. Leszűrjük, és hagyjuk megszáradni kicsit.
  7. Hagyományos módon bepanírozzuk őket. (Liszt, tojás, morzsa + panko morzsa)
  8. Végül bő, forró olajban aranybarnára sütjük őket. Marinara szósszal, frissen reszelt parmezánnal és petrezselyemzölddel tálaljuk.
  9. Nagyon jó étvágyat kívánok ehhez a nem mindennapi ételkölteményhez!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3761
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rántott ravioli Marinara szósszal
Gerzsenyi Flóra 374 recept

 Az amerikaiak néha tényleg képesek olyasmit tenni az európai receptekkel, amitől kicsit megborzongunk: vagy teljesen leírjuk specialitásaikat, vagy imádjuk. Mi természetesen utóbbit éltük ár a rántott ravioli esetében. Ez az extra ropogósra sült tésztabatyu a Missouri állambeli St. Louis egyik specialitásaként mutatkozott be, ahol tökéletes olasz előételként áll helyt az éttermekben. Marhahússal és sajttal töltik (de csirkével, spenóttal is lehet), kenyérmorzsába panírozzák, majd bő olajban aranybarnára sütik, végül frissen reszelt parmezánnal és marinarával, vagyis csípős-fokhagymás paradicsomszósszal tálalják. Most őszintén, ellen lehet ennek állni? Hiszen minden benne van, ami garantál egy ropogós-tunkolós gasztroélményt.  

Hozzávalók

Tészta

Marharagu

Marinara

Panír

Tálalás

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?