Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Libamájas pöttyös ravioli

Libamájas pöttyös ravioli
Libamájas pöttyös ravioli
100 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudom, hogy a libamájhoz tokaji aszú illik, de az nekem nem volt, viszont volt minden másom itthon. Elmondhatom, hogy a vörösborban sült lilahagyma ugyanolyan finom volt vele és az aszalt szilvával. Tehát nincs kőbe vésve. Nem az az étel, amit heti szinten bevállalnék, de annyira izgatott a pöttyös tészta, amit a tisztatészta.blog.hu-n láttam, hogy kényszert éreztem az elkészítésére. Családom szerte széjjel, gyerek táborozik, apa dolgozik, anya pöttyös tésztát főz. Ideális volt az idő, talán leszámítva a kint tomboló kánikulát, de a dolog már el volt döntve. Így utólag nagyon boldog és elégedett vagyok, hogy elkészítettem ezt a szépséges ízbombát. (Szerintem nem utoljára.)

hozzávalók / 4 adag

A piros tésztához

A fehér tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát megtisztítjuk, a züldségpucolóval keskeny lapokra szeleteljük, kevés vízzel megfőzzük.
  2. A libamájat fűszerezés nélkül egy olyan edényben tesszük fel sütni libazsírban, hogy a zsír teljesen ellepje a májat. A lehető legkisebb lángon sütjük kb. fél órát, sütjük, míg a máj kívülről el kezd pirosodni, és ha megszúrjuk, már nem jön belőle vér. A megsült májat 2-3 mm-es szeletekre vágjuk.
  3. Mindkét tésztát összegyúrjuk, fóliába tekerve 1/4 - 1/2 órára hűtőbe tesszük pihenni.
  4. A pihentetés után a tésztákat alaposan kilisztezett deszkán vagy munkalapon kinyújtjuk kb. 1 mm vastagra, és valamilyen tetszőleges eszközzel kis köröket vágunk belőle (én egy linzer szaggatót használtam a hatékonyság miatt, mert így azonnal 3 kört tudtam kivágni), majd a kis tésztaköröket az ellenkező színű tésztába helyezzük vissza, és azzal együtt nyújtjuk tovább (jó, ha van tésztanyújtó gépünk).
  5. 12 cm átmérőjű ravioli készítővel köröket vágunk ki a tésztából, majd a közepébe helyezünk egy szelet májat, rá egy aszalt szilvát, és a tésztakészítővel a széleit összenyomjuk.
  6. Lobogó, sós vízben 2 perc alatt megfőzzük a tésztát (mindig csak keveset, hogy ne ragadjanak össze, és ne hűtsék le a vizet).
  7. Leszűrjük, leöblítjük, és én visszatettem abba az edénybe, amiben a zsír volt, és 1 kanálnyi maradt benne. Ebben megforgatjuk, és tálaljuk.
  8. Tálalásnál lilahagyma chutneyt adunk hozzá, a vékony céklaszeletekkel díszítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 286
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

libamájjal és aszalt szilvával töltött ravioli, óriás pöttyös ravioli töltve, libamájas aszalt szilvás ravioli, házi készítésű ravioli libamájjal töltve

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-08-11 17:15

Köszönöm szépen. Na erre nem írtam, hogy könnyű. Nem volt egyszerű, mivel a két tészta állaga sem egyforma, hisz egyikben cékla van. Sajnos nem olvastam végig a receptet, és mivel durum liszttel dolgoztam, gondoltam kihagyom a tojást, ami azért szerintem segítette volna a ragasztást. Mindegy, elkészült. Viszont komolyan mondom egy egyszerű friss tésztával is érdemes elkészíteni, mert olyan finom. Szép hétvégét! Üdv: Évi néni

Hajnal80
Hajnal80 Fri, 2012-08-10 16:17

Annyira tudtam már a képről is,hogy ez tisztatészta lesz!:)Hihetetlen a csaj!De természetesen ez a pöttyös tészta is csúcsszuper.Még nem láttam,hogy valaki tényleg elkészítette Petra remekeit!Gratulálok!:)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-08-10 17:00

Kedves Hajnal! Nagyon köszönöm. Nem mondom, hogy kiráztam a kisujjamból, de roppant boldog voltam, hogy elkészítettem. Szerelmese lettem a tisztatésztának. Szenzációs. El is kapott a hév néhányunkat, úgyhogy lesz itt mindenféle étek elkészítve. Ettől függetlenül nem egyszerű. Viszont, hogy magamat is domborítsam, nagyon jó volt a libamájas balhé. Abba sem tudtam hagyni, a férjemnek csak egy darabot tettem félre kóstolásra. Ezúton is mindenkit biztatnék a friss tészta készítésére, még ha nem is szines, mivel a szín inkább vizuális élmény, mint ízbeni. Nagyon köszönöm a gratulációt. Igen jól esik. Üdv: Évi néni

csato
csato Fri, 2012-08-10 14:04

Látom megérkezett ide is!:)Még mindig szép!üdv

1532
durumliszt 10 dkg
cékla 5 dkg
durumliszt 10 dkg
víz 0.5 dl
libamáj 40 dkg
libazsír 50 dkg
aszalt szilva 12 dkg
cékla 5 dkg
chutney 3 ek