r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres ravioli paradicsommártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldfűszeres ravioli paradicsommártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A paradicsommártáshoz

Összesen 920 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A paradicsommártáshoz

Összesen 1838 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A paradicsommártáshoz

Összesen 194 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3363.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    1861 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    650 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    855 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    3909 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    2998 micro
Összesen 920 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    102.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6727.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1423 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1235 mg
  • Nátrium
    3722 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    592.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1299 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    1710 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    639 micro
  • α-karotin
    179 micro
  • β-karotin
    7818 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    5997 micro
Összesen 1838 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    821 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    459 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 194 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A paradicsommártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta készítése:
  2. A hozzávalókat összekeverem és 5 percig gyúrom.
  3. Fóliába csomagolom és 30 percre a hűtőbe teszem pihenni.
  4. A töltelék készítése:
  5. A csilit apróra vágom a petrezselyemmel,a metélőhagymát vékony karikákra vágom és összekeverem a hozzávalókat.
  6. Egy éjszakára a hűtőbe teszem a tölteléket.
  7. A paradicsommártás készítése:
  8. Egy seprenyőt felmelegítek, majd 2 ek olajat öntök bele és rádobom a szeletekre vágott fokhagymát.
  9. Addig pirítom, amíg a hagymák éppen elkezdenek színt kapni, majd még 3 ek olajat öntök hozzá, ami lehűti az egészet. Megsózom és félrerakom.
  10. Közben a paradicsomokat félbevágom. Visszateszem a seprenyőt a tűzre, ha felforrt, beledobom paradicsomokat és a durvára vágott petrezselymet.
  11. Lefedem őket és hagyom 1 percet párolódni.
  12. Egy villával összenyomom a paradicsomokat beledobom a vajat, a durvára vágott petrezselymet.
  13. Az összeállítás:
  14. A tésztát a lehető legvékonyabra nyújtom (7es fokozat), miközben mindig lisztezem és lesörpöm róla. Nem szabad túlságosan lisztezni, mert kiszárad a tés a széle töredezett lesz.
  15. Miután tésztánk papír vékonyságú lett elharmadolom és összehajtom megint.Újra kinyújtom fokozatonként de most csak a 6os fokozatig.
  16. A kinyújtott tésztát képzeletben két részre osztom. Az egyik felére egymástól 2-3 centire egyenlő nagyságú gömböket formázok a töltelékből.
  17. A kis kupacokat egy ecsettel körbekenem vízzel és ráhajtom a másik felét. A tenyeremmel megpróbálok minden levegőt kinyomni a rétegek közül.
  18. A ravioli lassan kész, már csak ki kell vágni őket. Legjobb egy kisebb pogácsa forma vagy vékonyabb szájú pohár. A kész tésztáinkat hintsük meg egy kevés liszttel, majd konyharuhával letakarva a hűtőben várakozhatnak a felhasználásig.
  19. Vizet forralok, de csak a felforrás előtti pillanatban sózom meg (1l/10g).
  20. 2-3 percig főzzük a tésztánkat, majd azonnal szűrjük le.
  21. Beleforgatom a paradicsommártásba és egyből tálalom.
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 36545
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 02.

Ajánló

További képek és receptek a www.chaudfroid.blogspot.com oldalon!  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Első ételfotóm tésztáról.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A paradicsommártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek