Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott afrikai harcsa tepsis krumplival

Rántott afrikai harcsa tepsis krumplival
Rántott afrikai harcsa tepsis krumplival
135 perc / előkészület: 45 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám receptje szerint készítettem el a tepsis burgonyát. Sajnos ő már nem lehet velem, neki, az ő emlékének ajánlom.

hozzávalók / 4 adag

A rántott halhoz

A tepsis burgonyához

A tálaláshoz

ajánlat

Házias, finom étel, kis csavarral, amit a Remoulade-mártás különleges ízeivel dobtam fel.

 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Szólj hozzá!

elkészítés

A rántott hal elkészítése:

  1. A halról eltávolítjuk az uszonyokat, és felszeleteljük.
  2. Ízlés szerint besózzuk, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
  3. A tojásokat felverjük az ételízesítővel és a borssal.
  4. Kimérjük a lisztet és a morzsát.
  5. A halszeleteket lisztbe, tojásba, majd morzsába forgatjuk.
  6. Bő, forró olajban pirosra sütjük.
  7. Papírkendőre szedjük.

A tepsis burgonya elkészítése:

  1. A burgonyát meghámozzuk, és felnegyedeljük.
  2. Egy gáztepsibe kb. 1 dl olajat öntünk, és beleforgatjuk a krumplinegyedeket úgy, hogy minden oldalon érje őket az olaj.
  3. A tepsiben a krumplinegyedeket szorosan egymás mellé rakjuk.
  4. Ha fogy az olaj, pótoljuk.
  5. Ételízesítővel megszórjuk a burgonyát.
  6. Forró sütőben kb. 1,5 óra alatt pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23x39 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 392
elküldve: 4
receptkönyvben: 138
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mióta szakács: 1970.01.01.
recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rántott hal tepsis krumplival és zöldfűszeres tartármártással

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Réka001
Réka001 / Réka001 Tue, 2012-12-11 14:08

Szeretném megkérdezni, hogy hogy kell megnyúzni a harcsát?:)) Én vettem múltkor (bár az filé volt) és a bőr olyan erősen rá volt gyógyulva, hogy bár próbáltam, de lehetetlen lett volna leszedni. Van vmi taktikája ennek?:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-12-10 11:54

Az afrikai harcsához szeretnék ajánlani egy kis változatot, ami nagyon finom.
Szintén kirántom az afrikai harcsát, aztán egy kis olajon vagy vajon megfuttatok egy kis petrezselyem zöldet és zúzott fokhagymát, majd egy jénai tálba rétegezem egy sor hal, a tetejére egy kis petrezselyem, amíg el nem fogy az alapanyag, aztán lefedem és hagyom hogy az ízek összeérjenek. Petrezselymes párolt burgonyával tálalom.

loncsi
loncsi Wed, 2010-04-21 13:28

Kedves Eszter!

Tényleg nagyon jó volt, köszönöm szépen a dicséretet.
Szeretettel
loncsi

2393
hal 1 kg
0 ízlés szerint
tojás 2 db
ételízesítő 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 10 dkg
zsemlemorzsa 20 dkg
napraforgó olaj 5 dl
burgonya 2 kg
ételízesítő 3 teáskanál
napraforgó olaj 2 dl
tojássárgája 1 db
napraforgó olaj 1 dl
tejföl 2 dl
mustár 2 ek
csemegeuborka 2 közepes db
citromlé 1 citromból nyert
tárkony 1 kk
újhagyma 2 közepes db
snidling 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
édesítőszer 5 csepp