r
Nosalty Logó

Rántott afrikai harcsa tepsis krumplival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
loncsi
Rántott afrikai harcsa tepsis krumplival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A rántott halhoz

A tepsis burgonyához

A tálaláshoz

Összesen 2395 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A rántott halhoz

A tepsis burgonyához

A tálaláshoz

Összesen 9572 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A rántott halhoz

A tepsis burgonyához

A tálaláshoz

Összesen 205 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    189.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1815.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    538 micro
Összesen 2395 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.6 g

Zsír

  • Összesen
    757.4 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    335 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    259 g
  • Koleszterin
    995 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7263.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    397 mg
  • Kálcium
    1009 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    685 mg
  • Foszfor
    2803 mg
  • Nátrium
    2317 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    509.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    2065.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    537 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    285 mg
  • C vitamin:
    334 mg
  • D vitamin:
    867 micro
  • K vitamin:
    321 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    778 micro
  • Kolin:
    976 mg
  • Retinol - A vitamin:
    471 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    753 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2151 micro
Összesen 9572 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 205 Kcal

Hozzávalók

A rántott halhoz

A tepsis burgonyához

A tálaláshoz

Elkészítés

A rántott halhoz

  1. A rántott hal elkészítése:
  2. A halról eltávolítjuk az uszonyokat, és felszeleteljük.
  3. Ízlés szerint besózzuk, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
  4. A tojásokat felverjük az ételízesítővel és a borssal.
  5. Kimérjük a lisztet és a morzsát.
  6. A halszeleteket lisztbe, tojásba, majd morzsába forgatjuk.
  7. Bő, forró olajban pirosra sütjük.
  8. Papírkendőre szedjük.
  9. A tepsis burgonya elkészítése:
  10. A burgonyát meghámozzuk, és felnegyedeljük.
  11. Egy gáztepsibe kb. 1 dl olajat öntünk, és beleforgatjuk a krumplinegyedeket úgy, hogy minden oldalon érje őket az olaj.
  12. A tepsiben a krumplinegyedeket szorosan egymás mellé rakjuk.
  13. Ha fogy az olaj, pótoljuk.
  14. Ételízesítővel megszórjuk a burgonyát.
  15. Forró sütőben kb. 1,5 óra alatt pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x39
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 39040
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 21.

Ajánló

Házias, finom étel, kis csavarral, amit a Remoulade-mártás különleges ízeivel dobtam fel.     CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Édesanyám receptje szerint készítettem el a tepsis burgonyát. Sajnos ő már nem lehet velem, neki, az ő emlékének ajánlom.

Hozzávalók

A rántott halhoz

A tepsis burgonyához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.