Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Harcsapaprikás túrós tésztával

Harcsapaprikás túrós tésztával
Harcsapaprikás túrós tésztával
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem kedves kolléganője, Anett, egy moby dick nagyságú afrikai harcsával kedveskedett nekünk, melyet ő maga fogott. Nekiálltam birkózni az állattal. Kezdtem a nyúzással... Megfentem a filézőkésemet, és iziben félig lemetszettem a kisujjamat, tehát az élezés kiválóan sikerült. Az egészségügyi ellátás is, mivel mindig mondom, - egy jó műtősnő mindent megold. Ezután az új éttermi előírásoknak megfelelően gumikesztyűben főztem meg az ebédet. A hal feldolgozásával többet bíbelődtem, mint a főzéssel magával. Nekem az első számú kritikusom a fiam. Ami az ő szűrőjén átmegy, az mindenütt megfelel. Először nem akart neki látni, de csak megkóstolta. Legnagyobb örömömre két tányérral is eltüntetett az étekből. Hála neked Anett, köszönjük!

hozzávalók / 5 adag

A harcsapaprikáshoz

A tésztához

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta alapnyagait robotgépben összegyúrjuk, hűtőbe tesszük pihenni legalább negyed órára.
  2. A harcsafilét kb 1-1,5 x 1-1,5 cm-es kockákra vágjuk.
  3. A paprikáshoz a hagymát összevágjuk, olajon megdinszteljük, rászórjuk a pirospaprikát, majd a harcsakockákat.
  4. A paradicsomot meghámozzuk, magjait is kiszedjük és csak a húsát kockázzuk a halra. Következik a paprika felkockázva, a fokhagyma reszelve, a fűszerek, a sűrített paradicsom, végül felöntjük a rozéval, és fedő alatt nagyon kis tűzön 20 perc alatt megfőzzük.
  5. A túrós tésztát átgyúrjuk, ha nagyon lágy, még lisztet adunk hozzá, kinyújtjuk (tésztanyújtógép: 3-as fokozat), pogácsaszaggatóval 5 cm-es átmérőjű köröket szaggatunk belőle. A tészta közepére teszünk egy kocka halat, a széleit kis vízzel megkenjük, és ráragasztunk egy másik kört, széleit összenyomkodjuk.
  6. Lobogó, sós vízben 2 perc alatt megfőzzük, leöblítjük.
  7. A megmaradt szaftot tejföllel összeturmixoljuk, avval tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 216
elküldve: 4
receptkönyvben: 91
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
főzőverseny: halételek főzőverseny
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: halételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

harcsa túrós tésztával, túrós tészta harcsapaprikás töltelékkel, fűszeres harcsa túrós tésztába töltve

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Garamira
Garamira Thu, 2015-12-24 19:46

Most Karácsonykor tettem az ünnepi asztalra :)
Köszönjük :*

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Mon, 2013-09-02 15:36

Szia! Soha nem mertem még afrikai harcsát venni, pedig a halat szeretjük, de azt hiszem ezt mindenképp ki szeretném próbálni! Köszi! Remélem hamarosan találkozunk itt Szegeden!
ÜDV: Scarlett

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-09-02 19:59

Szia Scarlett!
Szerintem a harcsa nagyon finom hal. Bátran próbáld ki. Kicsit macerás, de megéri. Igyekszem, hogy ott lehessek Szegeden. Üdv: Évi néni

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-08-28 12:16

Vass, ez BOMBA JÓ!!!! És milyen szép hal formára kreáltad a tálra! SZÉDÜLETESEN JÓ! gratulálok, puszi, Torma :)
Persze rögtön kattintottam a szavazok gombot, és jövök vissza minden nap! Sok sikert a versenyben!!!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-08-28 17:51

Köszi kolléga. Minden szerénység nélkül, erre elég büszke voltam, mikor kitaláltam. Egyébként is tudod, a friss tésztával szívesen bíbelődök, úgyhogy nem csak fáradtság, de öröm is volt a főzése.
Puszi: Vass

u.bridge
bridge / u.bridge Wed, 2012-09-05 16:30

Ez valami istenien néz ki!
De ha én nem akarok a tésztával bíbelődni, csak külön szeretném a harcsapaprikást, akkor az összefőzött paprikást csak behabarom a tejföllel és kész? köszönöm

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2012-09-06 10:25

Igen, akkor mellé szokták adni a tésztát, illetve túrós csuszával szervírozzák. Na ezt alakítottam át ilyen formán. Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-07-06 17:24

Szia!
Nekem is csak azért jutott eszembe, mert múltkor úgy begyakoroltam magam, mint öreg olasz tésztagyártó asszony, hogy álmomban is tudnám csinálni. Mellesleg szeretem is. A kapros túrógombóc nagyon jó ötlet, csak a családomnak nem tudom eladni, de lehet, hogy egy próbát megér. Legfeljebb felfalom én. Üdv: Évi néni

csato
csato Fri, 2012-07-06 15:01

Szia!

Szuper ötlet!!!Szoktam csinálni túrós csuszával,meg apró kapros túrógombóccal is.Ez a variáció sosem jutott volna eszembe,de ezért vagy Te!:)üdv Csató

485
afrikai harcsa 50 dkg
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 1 nagy db
tv paprika 1 db
babérlevél 1 db
1 kávéskanál
bors 1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 ek
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
rosé 3 dl
tojás 2 db
tehéntúró 10 dkg
finomliszt 25 dkg
tejföl 1 dl