Harcsapaprikás túrós tésztával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
A harcsapaprikáshoz
-
100g afrikai harcsa119 kcal
-
14 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
36g paradicsom6 kcal
-
20g tv paprika3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2 kcal
-
0 kcal
-
60g rosé49 kcal
A tésztához
-
22g tojás28 kcal
-
20g tehéntúró29 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
A szószhoz
-
20g tejföl40 kcal
Összesen
486
Kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
A harcsapaprikáshoz
-
500g afrikai harcsa595 kcal
-
71 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
100g tv paprika16 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11 kcal
-
0 kcal
-
300g rosé246 kcal
A tésztához
-
110g tojás138 kcal
-
100g tehéntúró147 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
A szószhoz
-
100g tejföl198 kcal
Összesen
2434
Kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
A harcsapaprikáshoz
-
27.3g afrikai harcsa32 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
9.3g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
9.8g paradicsom2 kcal
-
5.5g tv paprika1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
0 kcal
-
16.4g rosé13 kcal
A tésztához
-
6g tojás8 kcal
-
5.5g tehéntúró8 kcal
-
13.6g finomliszt50 kcal
A szószhoz
-
5.5g tejföl11 kcal
Összesen
133
Kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.5 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1081.8 g
-
Cink 53 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 375 mg
-
Nátrium 451 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 258.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 24 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 410 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 926 micro
-
Lut-zea 360 micro
Összesen
486
Kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 137.7 g
Zsír
-
Összesen 76.9 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 694 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5408.8 g
-
Cink 267 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 394 mg
-
Vas 208 mg
-
Magnézium 230 mg
-
Foszfor 1875 mg
-
Nátrium 2253 mg
-
Réz 11 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 235.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1292.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 468 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 105 mg
-
D vitamin: 124 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 26 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 121 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 233 micro
-
Kolin: 684 mg
-
Retinol - A vitamin: 276 micro
-
α-karotin 223 micro
-
β-karotin 2052 micro
-
β-crypt 263 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 1802 micro
Összesen
2434
Kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 295.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 253 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
133
Kcal
Hozzávalók
A harcsapaprikáshoz
-
50 dkg afrikai harcsa
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 nagy db paradicsom
-
1 db tv paprika
-
1 db babérlevél
-
1 kávéskanál só
-
1 kávéskanál bors
-
1 ek fűszerpaprika
-
1 teáskanál csípős fűszerpaprika
-
3 dl rosé
A tésztához
-
2 db tojás
-
10 dkg tehéntúró
-
25 dkg finomliszt
A szószhoz
-
1 dl tejföl
Elkészítés
A harcsapaprikáshoz
- A tészta alapnyagait robotgépben összegyúrjuk, hűtőbe tesszük pihenni legalább negyed órára.
- A harcsafilét kb 1-1,5 x 1-1,5 cm-es kockákra vágjuk.
- A paprikáshoz a hagymát összevágjuk, olajon megdinszteljük, rászórjuk a pirospaprikát, majd a harcsakockákat.
- A paradicsomot meghámozzuk, magjait is kiszedjük és csak a húsát kockázzuk a halra. Következik a paprika felkockázva, a fokhagyma reszelve, a fűszerek, a sűrített paradicsom,végül felöntjük a rozéval, és fedő alatt nagyon kis tűzön 20 perc alatt megfőzzük.
- A túrós tésztát átgyúrjuk, ha nagyon lágy, még lisztet adunk hozzá,kinyújtjuk (tésztanyújtógép: 3-as fokozat), pogácsaszaggatóval 5 cm-es átmérőjű köröket szaggatunk belőle. A tészta közepére teszünk egy kocka halat, a széleit kis vízzel megkenjük, és ráragasztunk egy másik kört, széleit összenyomkodjuk.
- Lobogó, sós vízben 2 perc alatt megfőzzük, leöblítjük.
- A megmaradt szaftot tejföllel összeturmixoljuk, avval tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 14258
- Feltöltés dátuma: 2012. július 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Évi néni
1830 recept
Férjem kedves kolléganője, Anett, egy moby dick nagyságú afrikai harcsával kedveskedett nekünk, melyet ő maga fogott. Nekiálltam birkózni az állattal. Kezdtem a nyúzással... Megfentem a filézőkésemet, és iziben félig lemetszettem a kisujjamat, tehát az élezés kiválóan sikerült. Az egészségügyi ellátás is, mivel mindig mondom, - egy jó műtősnő mindent megold. Ezután az új éttermi előírásoknak megfelelően gumikesztyűben főztem meg az ebédet. A hal feldolgozásával többet bíbelődtem, mint a főzéssel magával. Nekem az első számú kritikusom a fiam. Ami az ő szűrőjén átmegy, az mindenütt megfelel. Először nem akart neki látni, de csak megkóstolta. Legnagyobb örömömre két tányérral is eltüntetett az étekből. Hála neked Anett, köszönjük!
Hozzászólások (7)
Szia! Szuper ötlet!!!Szoktam csinálni túrós csuszával,meg apró kapros túrógombóccal is.Ez a variáció sosem jutott volna eszembe,de ezért vagy Te!:)üdv Csató
Szia! Nekem is csak azért jutott eszembe, mert múltkor úgy begyakoroltam magam, mint öreg olasz tésztagyártó asszony, hogy álmomban is tudnám csinálni. Mellesleg szeretem is. A kapros túrógombóc nagyon jó ötlet, csak a családomnak nem tudom eladni, de lehet, hogy egy próbát megér. Legfeljebb felfalom én. Üdv: Évi néni
Ez valami istenien néz ki! De ha én nem akarok a tésztával bíbel?dni, csak külön szeretném a harcsapaprikást, akkor az összef?zött paprikást csak behabarom a tejföllel és kész? köszönöm
Igen, akkor mellé szokták adni a tésztát, illetve túrós csuszával szervírozzák. Na ezt alakítottam át ilyen formán. Üdv: Évi néni
Vass, ez BOMBA JÓ!!!! És milyen szép hal formára kreáltad a tálra! SZÉDÜLETESEN JÓ! gratulálok, puszi, Torma :) Persze rögtön kattintottam a szavazok gombot, és jövök vissza minden nap! Sok sikert a versenyben!!!
Köszi kolléga. Minden szerénység nélkül, erre elég büszke voltam, mikor kitaláltam. Egyébként is tudod, a friss tésztával szívesen bíbel?dök, úgyhogy nem csak fáradtság, de öröm is volt a f?zése. Puszi: Vass
Hát kedves ez kva jó na!Tsók csató
Köszönöm. Minden hétre neveztem kaját! Csóközön Évi néni
Szia! Soha nem mertem még afrikai harcsát venni, pedig a halat szeretjük, de azt hiszem ezt mindenképp ki szeretném próbálni! Köszi! Remélem hamarosan találkozunk itt Szegeden! ÜDV: Scarlett
Szia Scarlett! Szerintem a harcsa nagyon finom hal. Bátran próbáld ki. Kicsit macerás, de megéri. Igyekszem, hogy ott lehessek Szegeden. Üdv: Évi néni
Most Karácsonykor tettem az ünnepi asztalra :) Köszönjük :*
Ên is köszönóm. Remélem ízlett. Boldog karácsonyt kívànok!