Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajban sült, petrezselymes afrikai harcsaszeletek

Vajban sült, petrezselymes afrikai harcsaszeletek
Vajban sült, petrezselymes afrikai harcsaszeletek
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rendkívül gyorsan elkészíthető, egyszerű étel. Szeretem a ropogósra sült petrezselyemzöldet, azért is kapta ezt a kérget a hal, kevés zúzott fokhagymával ízesítve.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Nem is javasolnék hozzá köretet, pirítóssal, hollandi mártással vagy citromos mártással, esetleg majonézzel fogyaszthatjuk. Természetesen adható hozzá rizs vagy burgonya is. Én csak a tiszta halízre vágytam, és így tökéletes is volt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az afrikai harcsaszeleteket 3-3 szeletre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A vajat felolvasztjuk egy nagy serpenyőben, amikor már meleg rátesszük a harcsaszeleteket.
  3. A petrezselymet felaprítjuk, elkeverjük a zúzott fokhagymával.
  4. A halat kb. 4-6 percig sütjük oldalanként, de az utolsó 1-2 percben rákenjük a fokhagymás petrezselymet először az egyik, majd a másik oldalára, és így sütjük, míg át nem sül a harcsa.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 28
össznézettség: 56 087
elküldve: 12
receptkönyvben: 276
elkészítve: 22/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

afrikai harcsa petrezselymes kéregben, fokhagymás-petrezselymes afrikai harcsa, vajban sült afrikai harcsa

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Fri, 2013-04-19 08:59

Szia!

Végre elkészítettem ezt receptet, de valamiért nekem a "kéreg" nem állt össze. Az számít, ha filézett harcsát vettem a piacon? Gondolom annyira nem.... Van valami más módszer vagy mit csinálhattam rosszul? Persze tapadt rá valamennyi és így is finom lett, de a képen gusztusosabb! (Talán még annyit, hogy adtam mellé köretet, mert az 5-6 szelet filé így is 4 ezer felett volt, szóval kell a köret, ha család elé szánod...) Ettől függetlenül megy a kedvencekbe! Egyszerű és jó kis recept! Köszönöm!

Limnosa
Limnosa Wed, 2013-02-27 19:15

Nagyon jó a recept, köszönöm szépen, isteni lett, és annyira egyszerű, hogy még én sem tudtam elrontani :)

mévi
mévi Sat, 2011-03-26 16:16

Kedves Tündér! Ma ebédre készítettem el így a halat és nagyon ízlett mindenkinek. A hal ízletes és omlós lett. Még a nagyon válogatós kisfiam is agyon dicsérte. Köszönöm! mévi

537
afrikai harcsa 40 dkg
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 8 dkg