Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mozzarellás grillezett harcsafilé salátaágyon

Mozzarellás grillezett harcsafilé salátaágyon
Mozzarellás grillezett harcsafilé salátaágyon
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is azon ételek egyike, ami egyszer csak úgy kipattant a fejemből. Aztán persze rákerestem a neten, és igen, létező étel, de én eddig nem készítettem. Pár évvel ezelőtt fedeztem fel újra a halat, és nem a rántott verzióra gondolok. Azt nem szoktam készíteni... Azóta rendszeresen fogyasztjuk, mert köztudott hogy egészséges, gyorsan elkészül és nagyon szeretjük. Főleg ezt a mozzarellás verziót, mert alig fél óra alatt elkészül.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halacskát szeletekre vágjuk, megszórjuk sóval és borssal, és egy kiolajozott tepsibe tesszük.
  2. Ráhalmozzuk a paradicsomkarikákat, a fokhagymaszeleteket és megszórjuk bazsalikommal.
  3. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük, rátesszük a széttépkedett mozzarellát, visszatesszük a sütőbe még néhány percre.
  4. Salátával kínáljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 21 017
elküldve: 16
receptkönyvben: 339
elkészítve: 13/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Mi van itthon

Mióta szakács: 2012.02.18.
92 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap, Atkins diéta, AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – 0 vércsoport
főzőverseny: halételek főzőverseny
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

harcsafilé mozzarellával, mozzarellás harcsa, halfilé mozzarellával és salátával

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lilocico
lilocico Sun, 2012-04-08 16:06

Köszi a receptet! Nagyon finom lett pedig én nem szeretem a halat, de ez még nekem is izlett! :)

mirza
mirza Mon, 2012-03-26 19:36

Kedves HK! Alapötlet tőled, de mindezt egy kicsit másképp készítettem el; az eredmény: fenséges!!!
Tehát: sózás és borsozás után és fokhagyma szeletekkel megtűzdeltem a halacskát, és kiolajozott serpenyőbe raktam.... Amikor már megkapta a 'pír', alá egy kis fehérbor (+ fedő) és melléhelyeztem némi karikára vágott lilahagymát és paradicsomot - amiket előzőleg bazsalikommal és oregánóval fűszereztem. Ja, és a halacskákra kiosztottam még 1-1 citromkarikát is ráadásnak! :) 'Félúton' még megintettem a zöldségeket apróra vágott petrezselyemmel. Ennyi. Zöldsalátaágyra szedtem és csak ámultam, milyen pompás étket hoztunk össze! ;) :))
(Mozzarellát majd legközelebb!) :)
Köszi a receptedet!
Mirza

Hegedűs Kriszta
Mi van itthon / Hegedűs Kriszta Wed, 2012-03-28 06:59

Kedves Mirza!
Ez a jó dolog a főzésben, az ember talál egy a kedvére való alapot és azt variálja. Jól hangzik a te verziód is, majd legközelebb kipróbálom :)
üdv,
HK

448
afrikai harcsa 40 dkg
paradicsom 2 db
fokhagyma 2 gerezd
mozzarella 125 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint