r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab sajttal töltött pulykamellel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Rakott zöldbab sajttal töltött pulykamellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A zöldbabhoz

A besamelhez

Összesen 571 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A zöldbabhoz

A besamelhez

Összesen 4563 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A zöldbabhoz

A besamelhez

Összesen 129 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1940.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    1202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 571 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    248.6 g

Zsír

  • Összesen
    292.7 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15527.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    2912 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    483 mg
  • Foszfor
    2312 mg
  • Nátrium
    9613 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.1 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1602.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1491 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    397 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1169 micro
  • α-karotin
    607 micro
  • β-karotin
    3501 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5925 micro
Összesen 4563 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

A zöldbabhoz

A besamelhez

Elkészítés

A zöldbabhoz

  1. A zöldbabot forrástól számítva 10-12 percig főzzük. A főzővizet természetesen megsózzuk, cukrozzuk, és belerakjuk azapróra vágottkét gerezd fokhagymát. Ha megfőtt, öntsük le a levét a babnak.
  2. A jénai tál alját bekenjük egy kevés olajjal, szétterítjük benne a nagyon vékony karikákra vágott krumplit, sózzuk, kakukkfüvet szórunk rá, és ráöntjük a 3 dl tejet, amiben egy tojást elkevertünk. Ezt a sütőben addig megsütjük, amíg a többi előkészületet elvégezzük a többi hozzávalóval.
  3. A 4 db sajttal töltött pulykamellet megsütjük.Ha egy kicsit kihűlt, 1-2 cm-es kockákra vágjuk, és a zöldbabhoz keverjük.
  4. A kolozsvári szalonnát felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk.
  5. Először a szalonnát sütjük ki egy olyan edényben, amiben a besamelt szoktuk készíteni. Kiszedjük a sült pörcöket, és a visszamaradó zsírban megsütjük a kolbászkarikákat. A zsírból kiszedjük a kolbászt is, és hozzákeverjüka szalonnakockákkal együtt a zöldbabhoz.
  6. A kolbász zsírhoz hozzáadjuk a vajat, felforrósítjuk, enyhén megpirítjuk benne a lisztet, hozzáadjuk a tejet, sűrűre főzzük, és fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval. Ezután hozzákeverjük a tejfölt.
  7. A besamelt is a zödbabhoz keverjük, ráöntjük a megpuhult krumplira, majd az egészre rászórjuk a durvára reszelt sajtot.
  8. Forró sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5918
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 07.

Ajánló

Ez az adag nagyon kiadós, négy személynek két napra is elég. Vagy 8 főre egy ebédre vagy vacsorára.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valóban igaz, hogy a rakott zöldbabot azok is nagyon szeretik, akik egyébként nem rajonganak a zöldbabért. Régebben sokkal kevesebb zöldbabot fogyasztottunk, mert többnyire csak zöldbablevest vagy palóclevest készítettem, de mióta rakottan készítem a vajbabot, rengeteg fogy belőle. Szerencsére a sok eső és a meleg idő mostanában nagyon kedvez a zöldbabnak a kertünkben, így nincs hiány ebből a finomságból. Máskor a lasagne készítésekor használt fűszeres, paradicsomos darált húst szoktam a kolbász és a pulykamell helyett a rakott zöldbabba tenni, de most nem volt ilyen darált húsom itthon, ezért készült el ez az újabb változat.

Hozzávalók

A zöldbabhoz

A besamelhez

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek