Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulykasült szilva chutney-val

Pulykasült szilva chutney-val
Pulykasült szilva chutney-val
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különleges, indiai ízvilág. A chutney egy részét sterilizált üvegekbe töltve, majd gondosan lezárva akár el is tehetjük egy későbbi fogáshoz!

www.siogyumolcs.hu

hozzávalók / 4 adag

A pulykához

A szilvás chutney-hoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykához a fűszereket összekeverjük az olajjal, és alaposan bekenjük vele a húst.
  2. A bepácolt pulykamellet egy óráig hűtőben pihentetjük.
  3. Közben a szilvás chutney-hoz a szilvát megmossuk, kimagozzuk és félbevágjuk. Az almákat szintén megmossuk, kicsumázzuk, és apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük.
  4. A gyümölcsöt a hagymával és - az ecet kivételével - az összes többi hozzávalóval nagyobb edényben lassú tűzön feltesszük főni.
  5. Állandó kavarás mellett 40 percig főzzük a chutney-t, majd hozzáadjuk az ecetet, és további 5 percig forraljuk.
  6. A pácolási idő letelte után a pulykát kiolajozott tepsibe tesszük, alufóliával letakarjuk, majd 30 percig sütjük 185 fokos sütőben.
  7. Levesszük róla a fóliát és további 15-20 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
  8. A megsült pulykát a szilvás chutney-val tálaljuk.


 

  • sütési hőfok: 185°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 11 127
elküldve: 9
receptkönyvben: 325
elkészítve: 8/15
Facebookon megjelent: -

szakács

SIÓ

Mióta szakács: 2013.08.08.
24 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nigea
Nigea / Nigea Tue, 2013-09-03 13:30

Megcsináltam a chutney-t, nagyon finom lett, remélem, hogy el is áll az üvegcsékben. Köszönöm a receptet.

484
pulykamell 60 dkg
rozmaring 1 szál
kurkuma 1 kávéskanál
gyömbér 2 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
görögszéna 1 kk
római kömény 0 ízlés szerint
koriander 0 ízlés szerint
cayenne bors 1 késhegynyi
olívaolaj 3 ek
szilva 50 dkg
gyömbér 1 ek
alma 15 dkg
fokhagyma 1 gerezd
curry por 1 ek
nádcukor 10 dkg
lila hagyma 2 közepes db
chili 0 ízlés szerint
fahéjrúd 1 db
csillagánizs 1 db
vörösborecet 3 ek