r
Nosalty Logó

Fűszeres göngyölt pulykacomb

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Fűszeres göngyölt pulykacomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 484 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1935 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1044.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1495 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 484 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.5 g

Zsír

  • Összesen
    115.7 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4177.5 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1820 mg
  • Nátrium
    1594 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    834.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    946 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5979 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 1935 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A combot mossuk meg, majd szárazra töröljük és kicsontozzuk. Sózzuk, borsozzuk. A hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, durvára vágjuk.
  2. A vajat simára kavarjuk az áttört fokhagymával, sóval, borssal fűszerezzük. A fokhagymás vajat a húsra simítjuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, feltekerjük, és konyhacérnával összekötözzük.
  3. A felforrósított olajban a combot, a hagymával és a sárgarépával együtt aranysárgára előpirítjuk, felöntjük egy kevés levessel, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 90 percig sütjük. Gyakran kenegessük a húst a sült szafttal, és ha szükséges, öntsünk hozzá még kevés levest. A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt, a combot csomagoljuk alufóliába, és hagyjuk a kikapcsolt sütőben kb. 10 percet pihenni.
  4. A maradék levest a sült szafthoz öntjük, felfőzzük, átszűrjük, egy kisebb edénybe tesszük, és kb. 5 percet főzzük, míg enyhén besűrűsödik. Sóval, borssal ízesítjük.
  5. A húst szeletekre vágjuk, és a mártással tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 14274
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom, fűszeres húsétel. Az olasz fűszerkeverék helyett használhatunk rozmaringot, kakukkfüvet vagy bazsalikomot is. A szószt sűríthetjük kevés hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!