r
Nosalty Logó

Fűszeres göngyölt pulykacomb

Glaser
Fűszeres göngyölt pulykacomb
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

484
Kalória
49.1g
Fehérje
3.1g
Szénhidrát
28.9g
Zsír
208.6g
Víz
203.7g
Koleszterin
700.8mg
Élelmi rost
1.3g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 484 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1935 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1044.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    208.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1495 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 484 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.5 g

Zsír

  • Összesen
    115.7 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4177.5 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1820 mg
  • Nátrium
    1594 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    834.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    946 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5979 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 1935 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

  1. A combot mossuk meg, majd szárazra töröljük és kicsontozzuk. Sózzuk, borsozzuk. A hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, durvára vágjuk.
  2. A vajat simára kavarjuk az áttört fokhagymával, sóval, borssal fűszerezzük. A fokhagymás vajat a húsra simítjuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, feltekerjük, és konyhacérnával összekötözzük.
  3. A felforrósított olajban a combot, a hagymával és a sárgarépával együtt aranysárgára előpirítjuk, felöntjük egy kevés levessel, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 90 percig sütjük. Gyakran kenegessük a húst a sült szafttal, és ha szükséges, öntsünk hozzá még kevés levest. A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt, a combot csomagoljuk alufóliába, és hagyjuk a kikapcsolt sütőben kb. 10 percet pihenni.
  4. A maradék levest a sült szafthoz öntjük, felfőzzük, átszűrjük, egy kisebb edénybe tesszük, és kb. 5 percet főzzük, míg enyhén besűrűsödik. Sóval, borssal ízesítjük.
  5. A húst szeletekre vágjuk, és a mártással tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy finom, fűszeres húsétel. Az olasz fűszerkeverék helyett használhatunk rozmaringot, kakukkfüvet vagy bazsalikomot is. A szószt sűríthetjük kevés hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel is.

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...