Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-almás-baconos pulykamell

Sajtos-almás-baconos pulykamell
Sajtos-almás-baconos pulykamell
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a különböző húsokat bármivel megsütni és felhalmozni. :)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Én krumplisalátával vagy fűszeres sültkrumplival szeretem tálalni. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pulykamelleket befűszerezzük sóval, borssal és a fűszerkeverékekkel. Ezután kb 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy járja át jól a húst a fűszer.
  2. Belehelyezzük a tepsibe a húst erre fokhagymaszeleteket,  erre almaszeleteket helyezünk, majd letakarjuk baconnel.
  3. Olajat és vizet öntünk alá, és alufóliával lefedjük a tepsit.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük.
  5. Mikor a húsba könnyen belemegy a villa, levesszük az alufóliát, ha sok a leve, akkor leöntjük, de maradjon azért alatta.
  6. Pirosra sütjük, ezután rátesszük a reszelt sajtot és addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 9 007
elküldve: 8
receptkönyvben: 155
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszta

Mióta szakács: 2012.01.05.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos pulykamell baconnal és almával, almás-fokhagymás pulykamell, pulykamell-szeletek sütőben sütve

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

der.ili
der.ili Sun, 2015-11-08 11:56

Kedves Kriszta!
Megcsináltam fűszeres hasábburgonyával, nagyon finom lett. Köszönöm a receptet! :-)

gabóca39
gabóca39 Tue, 2012-12-25 20:25

Szia Kriszta!
Köszönjük ezt a fantasztikus receptet! A fiam ezzel lepett meg minket Szentestére! Nagyon finom, mindenkinek csak javasolni tudom, hogy kipróbálja! Kellemes Ünnepeket!!! Gabóca

FionaKriszi
Kriszta / FionaKriszi Thu, 2013-01-03 09:51

Szia Gabóca!
Nagyon örülök, hogy ezzel a receptemmel varázsoltatok egy fantasztikus szentesti lakomát!
Nagyon Boldog Új Évet Kívánok!

FionaKriszi
Kriszta / FionaKriszi Wed, 2012-04-11 17:44

Kedves kiskukta65
Igen , jól látod! :)
Kicsit az elkészítés 2. pontja lerövidült (emlékeim szerint nem Én írtam így)..
Húsokat belehelyezem a tepsibe, majd a fokhagymaszeleteket ráteszem (vagy beirdalom és beletűzöm), erre almaszeleteket helyezünk, majd letakarjuk baconnel.
Rétegesen mindent a húsra pakolok.
Jó étvágyat hozzá! :)

FionaKriszi
Kriszta / FionaKriszi Fri, 2012-04-13 08:49

Kedves kiskukta65
Ajánlom mellé köretnek a Könnyű burgonyasalátámat (receptjeim között) vagy fűszeres hasábburgonyát. :)
Jó étvágyat hozzá! :)

956
pulykamell 50 dkg
alma 1 db
bacon 6 szelet
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
fűszersó 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
sajt 15 dkg