r
Nosalty Logó

Pizzás burek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Tubicám
Pizzás burek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Pizzaszósz

Töltelék

Tészta

Összesen 748 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Pizzaszósz

Töltelék

Tészta

Összesen 2993 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Pizzaszósz

Töltelék

Tészta

Összesen 158 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2812.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    563 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    1840 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    255 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12053 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 748 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.7 g

Zsír

  • Összesen
    153 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11250.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    2253 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1351 mg
  • Nátrium
    7362 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1020.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1092 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    298 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    939 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1828 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    48210 micro
  • Lut-zea
    1029 micro
Összesen 2993 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2541 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 158 Kcal

Hozzávalók

Pizzaszósz

Töltelék

Tészta

Elkészítés

Pizzaszósz

  1. Felaprítjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Belenyomjuk a fokhagyma gerezdeket, majd felöntjük a paradicsomlével. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, egy csipetnyi gyömbérrel. Közepes lángon hagyjuk főni kb. 15 percet.
  2. Hozzáadjuk a ketchupot, a fokhagymaport, és sűrűre főzzük.
  3. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a szárított zöld fűszereket. Kicsit kihűtjük a szószt.

Töltelék

  1. A felvágottat apró kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük, gombát lecsepegtetjük, és az olajbogyót felszeleteljük.
  2. A töltelék hozzávalóit összeforgatjuk a pizzaszósszal.

Tészta

  1. Az olajat elkeverjük a vízzel. Egy 32 cm átmérőjű kerek tepsit kiolajozunk. Belehelyezzük az első réteslapot oly módon, hogy fele a tepsi szélén kilógjon (a kimaradó részeket a tetejére fogjuk visszahajtani majd a végén). Rátesszük a második lapot, amelynek szintén szabadon hagyjuk a szélét. Ecset segítségével lekenjük az olajos vízzel. Majd újabb réteslap jön, olajozás, és a negyedik lap, amit szintén megkenünk.
  2. Az ötödik lapot kicsit összegyűrve helyezzük a tepsi közepére, és alaposan lekenjük az olajos vízzel. Erre kanalazzuk a töltelékünk felét, és szépen elegyengetjük. Majd a fent leírt módon ismét a tésztalapok rétegezése következik úgy, hogy közben minden réteget gondosan kenegetünk. Az utolsó lap tésztát szintén gyűrjük kicsit, és a maradék töltelékkel bevonjuk.
  3. Egyesével visszahajtogatjuk a kimaradt tészta részeket a burek tetejére úgy, hogy közben minden lapot alaposan bekenünk az olajos vízzel. Szépen elegyengetjük a tészta tetejét, széleit kicsit benyomkodjuk, végül a maradék kenegetőnkkel meglocsoljuk.
  4. 220 C fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  5. Kifordítjuk a gőzölgő burekot egy tálcára, és felszeletelve, forrón kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4536
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 03.

Ajánló

A pizzaszósz helyett készíthető csak ketchuppal is (az egyszerűség kedvéért), és a töltelék hozzávalói is ízlés szerint variálhatók. A pékségben kapható pizzás burekben sincs mondjuk olajbogyó, de nálunk minden, ami pizzás ízvilágú, ahhoz az olajbogyó elengedhetetlen adalék.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pizzás burek
Tubicám 33 recept

A szerbiai pékségek kínálatából nem hiányozhat a frissen sült ropogós tésztájú burek, amit a hagyományos túrós tölteléken felül, különféle ízekkel készítenek, és szigorúan natúr ivójoghurt kíséretében fogyasztanak. Közkedveltnek számít a húsos, káposztás, almás, de elvetemültebbektől hallottam már banános és kivis változatról is. Nálunk a túrós burekot a pizzás töltelékkel készült követi a rangsorban, amelynek egy házi receptjét kívánom most megosztani.

Hozzávalók

Pizzaszósz

Töltelék

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek