Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzás burek

Pizzás burek
Pizzás burek
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szerbiai pékségek kínálatából nem hiányozhat a frissen sült ropogós tésztájú burek, amit a hagyományos túrós tölteléken felül, különféle ízekkel készítenek, és szigorúan natúr ivójoghurt kíséretében fogyasztanak. Közkedveltnek számít a húsos, káposztás, almás, de elvetemültebbektől hallottam már banános és kivis változatról is. Nálunk a túrós burekot a pizzás töltelékkel készült követi a rangsorban, amelynek egy házi receptjét kívánom most megosztani.

hozzávalók / 4 adag

Pizzaszósz

Töltelék

Tészta

ajánlat

A pizzaszósz helyett készíthető csak ketchuppal is (az egyszerűség kedvéért), és a töltelék hozzávalói is ízlés szerint variálhatók. A pékségben kapható pizzás burekben sincs mondjuk olajbogyó, de nálunk minden, ami pizzás ízvilágú, ahhoz az olajbogyó elengedhetetlen adalék.

Szólj hozzá!

elkészítés

Pizzaszósz

  1. Felaprítjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Belenyomjuk a fokhagyma gerezdeket, majd felöntjük a paradicsomlével. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, egy csipetnyi gyömbérrel. Közepes lángon hagyjuk főni kb. 15 percet.
  2. Hozzáadjuk a ketchupot, a fokhagymaport, és sűrűre főzzük.
  3. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a szárított zöld fűszereket. Kicsit kihűtjük a szószt.

Töltelék

  1. A felvágottat apró kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük, gombát lecsepegtetjük, és az olajbogyót felszeleteljük.
  2. A töltelék hozzávalóit összeforgatjuk a pizzaszósszal.

Tészta

  1. Az olajat elkeverjük a vízzel. Egy 32 cm átmérőjű kerek tepsit kiolajozunk. Belehelyezzük az első réteslapot oly módon, hogy fele a tepsi szélén kilógjon (a kimaradó részeket a tetejére fogjuk visszahajtani majd a végén). Rátesszük a második lapot, amelynek szintén szabadon hagyjuk a szélét. Ecset segítségével lekenjük az olajos vízzel. Majd újabb réteslap jön, olajozás, és a negyedik lap, amit szintén megkenünk.
  2. Az ötödik lapot kicsit összegyűrve helyezzük a tepsi közepére, és alaposan lekenjük az olajos vízzel. Erre kanalazzuk a töltelékünk felét, és szépen elegyengetjük. Majd a fent leírt módon ismét a tésztalapok rétegezése következik úgy, hogy közben minden réteget gondosan kenegetünk. Az utolsó lap tésztát szintén gyűrjük kicsit, és a maradék töltelékkel bevonjuk.
  3. Egyesével visszahajtogatjuk a kimaradt tészta részeket a burek tetejére úgy, hogy közben minden lapot alaposan bekenünk az olajos vízzel. Szépen elegyengetjük a tészta tetejét, széleit kicsit benyomkodjuk, végül a maradék kenegetőnkkel meglocsoljuk.
  4. 220 C fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  5. Kifordítjuk a gőzölgő burekot egy tálcára, és felszeletelve, forrón kínáljuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 019
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tubicám

Mióta szakács: 2015.11.04.
33 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: péksütemény
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: burek
hasonló kategóriák: édes leveles, croissant, bagel, perec, buci, zsemle, pita, hamburger-buci, briós, kifli

egyéb elnevezések

pizzás rétes, sós rétes, házi burek, sós burek, sonkás-gombás burek, pizzás lepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

752
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
paradicsomlé 4 dl
ketchup 100 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 1 teáskanál
oregánó 2 ek
kakukkfű 1 ek
fokhagymapor 2 kk
ételízesítő 1 teáskanál
gyömbérpor 1 csipet
gépsonka 30 dkg
gombakonzerv 20 dkg
sajt 30 dkg
olajbogyó 100 g
réteslap 10 db
napraforgó olaj 0.5 dl
víz 1 dl