r
Nosalty Logó

Egyszerű rongyos kifli

Lakos Benedek
Egyszerű rongyos kifli
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A kiflikhez

497
Kalória
11.8g
Fehérje
62.4g
Szénhidrát
21.7g
Zsír
40.8g
Víz
117.5g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
4.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kiflikhez

Összesen 497 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kiflikhez

Összesen 3975 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kiflikhez

Összesen 304 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 497 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.6 g

Zsír

  • Összesen
    173.7 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    940 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4966 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    573 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1208 mg
  • Nátrium
    2722 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    498.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    326.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1491 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    551 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1467 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 3975 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 304 kcal

Elkészítés

A kiflikhez

  1. A langyos tejet elkeverjük a cukorral és élesztővel, majd hagyjuk felfutni. A lisztet elkeverjük a sóval, és mehet hozzá a két tojás, joghurt illetve az élesztős tej.
  2. A hozzávalókból ruganyos tésztát gyúrunk, majd 10 percig dagasztjuk, míg szép fényes és feszes nem lesz a gombóc felülete. Kivajazott tálban, lefedve a hűtőbe tesszük és egy órát pihentetjük-kelesztjük. A vajat ekkor betesszük a fagyasztóba, hogy megdermedjen.
  3. A megkelt tésztát kivesszük a hűtőből, átgyúrjuk és nyolc egyenlő részre osztjuk. Ezeket a kis részeket kigombócozzuk, majd 1-2 centiméter vastagságú körökké nyújtjuk őket.
  4. Kivesszük a fagyasztóból a vajat és az első tésztakörre reszeljük egy részét. Jöhet rá a következő tészta és újabb adag reszelt vaj. Ezt a folyamatot addig folytatjuk, míg el nem érünk az utolsó tésztalapig és a vaj el nem fogy. A legfelső tésztalapot nem kell megvajazni.
  5. A vajas tésztatornyot sodrófával egy nagyjából 30 centiméter átmérőjű körré nyújtjuk, és 16 körcikkre vágjuk. A cikkeket szélesebb felüktől befelé haladva kiflivé csavarjuk és egy sütőpapíros tepsire helyezzük (legyen köztük hely, mert nőni fognak).
  6. A kifliket letakarva 30 percig kelesztjük. Ekkor lekenjük őket egy felvert tojással és 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk a tepsit. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Az egyenletes sülés érdekében félúton megfordítjuk a tepsit.
  7. A kifliket azon melegében, egy tetszőleges forró ital társaságában fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön osztoznak: a rongyos kifli hasonlóan vajas ízű, kívül ropogós, belül puha finomság, amit azonban jóval egyszerűbben és olcsóbban elkészíthetünk. Frissen, azon melegében a legfinomabb!

További receptek

Diós búrkifli házilag

Manapság már oly kevés helyen árulják az édes péksütemények koronázatlan királyát, ahol pedig mégis kapni, hát, gyakran inkább kiábrándító vagy feledhető élményt nyújt a bolti ...

Lakos Benedek

Croissant rizslapból

Tiktokon láttuk ezt az ötlet, úgyhogy ki is próbáltuk. Kívül ropogós, belül puha finomság. Izgalmas felhasználása a rizslapnak. Nem lesz olyan, mint egy croissant, de egy finom édesség.

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...