r
Nosalty Logó

Spenóttal töltött börek yufka tésztával készítve

Éva házias konyhája
Spenóttal töltött börek yufka tésztával készítve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Yufka tészta

Spenótos töltelék

Tetejére

828
Kalória
29.8g
Fehérje
112.2g
Szénhidrát
29.2g
Zsír
295.5g
Víz
56.6g
Koleszterin
8.6g
Élelmi rost
5.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Yufka tészta

Spenótos töltelék

Tetejére

Összesen 828 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Yufka tészta

Spenótos töltelék

Tetejére

Összesen 3317 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Yufka tészta

Spenótos töltelék

Tetejére

Összesen 141 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2435 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    1078 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    295.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    924 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    872 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10130 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21981 micro
Összesen 828 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119 g

Zsír

  • Összesen
    116.9 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9739.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    2429 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    799 mg
  • Foszfor
    1920 mg
  • Nátrium
    4311 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    448.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1181.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3697 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    3486 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1701 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40519 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87923 micro
Összesen 3317 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1731 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3757 micro
Összesen 141 kcal

Elkészítés

Yufka tészta

  1. A szárított élesztőt, cukrot a meleg vízhez adjuk, kicsit megkeverjük.
  2. Adjuk hozzá a fennmaradó hozzávalókat, és gyúrjuk jól össze, hogy rugalmas legyen a tészta.
  3. Egy konyharuhával takarjuk le a tésztát, és hagyjuk pihenni 30 percig. Vékonyan, ecset segítségével kenjük le olajjal.
  4. Addig elkészítjük a tölteléket.

Spenótos töltelék

  1. Apró kockára vágjuk föl a hagymát és a fokhagymát, majd pár percig süssük őket napraforgó olajban.
  2. Adjuk hozzá a spenótot, és addig keverjük, amíg össze nem esik. (Fagyasztott spenót esetében főzzük el a folyadékot.)
  3. Fűszerezzük a tölteléket sóval, borssal és chilivel, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. Rámorzsoljuk a feta sajtot. Sózásnál vegyük figyelembe, hogy a sajt is tartalmaz sót.
  5. Osszuk a tésztát 8 részre, és formáljunk golyókat. Kb. 30 percig pihentessük. (Tipp: Kicsi konyha esetében 16 darab golyót formázzunk, mert nem igényel nagy helyet a tészta kinyújtása.)
  6. Mindegyik golyót sodrófával nagyobb kör alakra kinyújtjuk. Vékonyan megkenjük napraforgó olajjal, és tovább nyújtjuk.
  7. Nagyon hasonló a tésztája, mint a rétesnek, így kézzel is jól ki lehet húzogatni. Annyira, hogy szinte már átlátni rajta.
  8. Majd középen kettévágjuk. Az elvágott szélét végigrakjuk a töltelékkel, és föltekerjük. Majd egy csiga formát alkottunk. Olajjal kikent formába helyezzük.
  9. A többi tésztát is így dolgozzuk föl, és folyamatosan a csiga köré tekerjük a tésztákat.
  10. A végén vékonyan megolajozzuk a tetejét, és még 2 evőkanál joghurt és kevés tej keverékével megkenjük.
  11. Megszórjuk szezámmaggal és fekete köménnyel.
  12. 200 fokon sütjük kb. 25-30 percig, ameddig a kívánt színt eléri.
  13. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Megint egy olyan étel, aminek szinte nem lehet abbahagyni az evését. Kívül ropogós, belül, az élesztő hatására, puha a tészta, nem szárad ki. Na, és a magok a tetején. Kicsit csípős, fűszeres ízvilága van a tölteléknek. Szerintem nem kell tovább részleteznem, milyen ízélményeket élünk át, miközben étkezünk. Egy török receptoldalon fedeztem föl ezt a receptet. A tölteléket már kicsit fűszeresebb ízre átformáltam, de azért az eredeti recepthez is hű maradtam.

További receptek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Croissant rizslapból

Tiktokon láttuk ezt az ötlet, úgyhogy ki is próbáltuk. Kívül ropogós, belül puha finomság. Izgalmas felhasználása a rizslapnak. Nem lesz olyan, mint egy croissant, de egy finom édesség.

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek