Réteslap

A rétestészta rendkívül rugalmas, gyúrt tészta. Cukor nélkül és kevés zsíradékkal készül. Miután megsült, különösen ropogóssá válik. Klasszikus rétesek pl. az almás-, illetve a túrósrétes, de a réteslap piték alapjául is szolgálhat. A tészta lisztből, olajból, sóból és vízből készül. Az alapanyagokat homogén tésztává kell gyúrni, mely így rugalmassá és könnyen nyújthatóvá válik. Minél vékonyabbra nyújtjuk a tésztát, miután 30 percet pihentettük, annál ropogósabb lesz. Aki nem szeretné a réteslapok elkészítésével az idejét tölteni, vásároljon mirelit réteslapokat. A kiengedett lapot belisztezett konyharuhára - ha száraz a tészta, akkor nedves konyharuhára helyezzük, hogy ne szakadjon el, bekenjük olvasztott vajjal, majd ráhelyezzük a második lapot stb. A kívánt tölteléket ráhelyezzük, majd a ruha segítségével feltekerjük és a tepsibe helyezzük. A tetejét olajjal vagy vajjal kenjük meg. A legrégebbi rétesrecept 1696-ból való, mely kézzel írott és a Bécsi Városi Könyvtárban őrzik. A rétes a XVIII. században hódított teret a Habsburg Monarchia idején.
Bármikor.
A fagyasztott, kész réteslapokat hűtőben.
fehérjetartalom
11 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
59 g
víztartalom
0 g
fehérje
11 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
Ültesd el egyszer ezeket az évelő növényeket, és élvezd a pompás virágok látványát évről évre!
NosaltyTalán butaságnak tűnik, hiszen kidobjuk a banán héját, de jobb, ha előtte egy mosást azért beiktatunk.
NosaltyMit szólnál, ha azt mondanánk, hogy pár filléres megoldás segítségével drágábbnak tűnhet az étkeződ? Sőt az alábbi pénztárcabarát ötletek még abban is segítenek, hogy a saját ízlésedre tudd formázni az étkeződet.
NosaltyA cserjék igazi ékkövei lehet a kertednek, de ami a legjobb, hogy rengeteg félét lehet még most ősszel elültetni.
Jöhet a mai menü, mindenki tűkön űlve várta már, ugye? Levesnek palóc, főzeléknek sárgaborsó, sütinek diós! Látjátok? Csodásak!
Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!