Marhacsont

Leírás

A szarvasmarha (tehén, üsző, bika, bikaborjú, ökör, tinó) az őstuloktól származó párosujjú patás állat. A gépiesítés előtt a szarvasmarhának fontos igavonó szerepe volt, mára azonban szinte kizárólag húsáért és tejéért tartják. A marhahús vörös hús, nagy mennyiségben tartalmaz vasat. A marha és a borjú hosszú csontjaiban található zsírszövetet csontvelőnek nevezzük. Magas zsírtartalmú, rendkívül ízletes étel. Általában a csontokban megfőzik, azokból kirázva, pirítósra kenve sóval, borssal, pirospaprikával, hagymával fogyasztják. A csontvelőből kevés féle étel készül, mivel igen kis mennyiségben nyerhető ki a csontokból, de pl. a bordói mártás nélkülözhetetlen alapanyaga és a húslevesekbe is gyakran főzünk velőscsontot.

Marhacsont
0
Kalória
-
Fehérje
-
Szénhidrát
-
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Marhacsont

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm marhacsont?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

27 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...