Marhacsont

A szarvasmarha (tehén, üsző, bika, bikaborjú, ökör, tinó) az őstuloktól származó párosujjú patás állat. A gépiesítés előtt a szarvasmarhának fontos igavonó szerepe volt, mára azonban szinte kizárólag húsáért és tejéért tartják. A marhahús vörös hús, nagy mennyiségben tartalmaz vasat. A marha és a borjú hosszú csontjaiban található zsírszövetet csontvelőnek nevezzük. Magas zsírtartalmú, rendkívül ízletes étel. Általában a csontokban megfőzik, azokból kirázva, pirítósra kenve sóval, borssal, pirospaprikával, hagymával fogyasztják. A csontvelőből kevés féle étel készül, mivel igen kis mennyiségben nyerhető ki a csontokból, de pl. a bordói mártás nélkülözhetetlen alapanyaga és a húslevesekbe is gyakran főzünk velőscsontot.
Bármikor.
Hűtőben.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
Biztosan hallottuk már, hogy naponta legalább 10 000 lépést kell tennünk a kiegyensúlyozott, egészséges, aktív mindennapokért, ám ezt nem mindig egyszerű elérni – különösen idősebb korban. Most azonban rámutattak arra, hogy egy másik módszerrel kiválthatjuk a testmozgás egy részét.
Szabó AnnaFelejtsd el az íztelen és száraz csirkés ételeket! Ha betartod az alábbi egyszerű késes trükköt, akkor mostantól csak ízletes és ínycsiklandozó fogásokat eszel majd.
NosaltyNyakunkon a nyár, ami azt is jelenti, hogy hivatalosan is megkezdődik az esküvőszezon. Ez ugyebár rengeteg előkészülettel jár, hiszen sokan szeretnék, ha életük (egyik) nagy napja tökéletesen és forgatókönyv szerint zajlana. A vacsora zárásának pedig elmaradhatatlan része egy gyönyörű esküvői torta, aminek nemcsak az íze, de kinézete is sokat számít. Mutatjuk, milyen esküvői tortatrendek hódítanak 2023-ban!
Balogh LillaKiderült, hogy egy teljesen hétköznapi élelmiszer fogyasztása serkentheti az agyműködést, sőt még a demencia kialakulásának kockázatát is csökkentheti.
Van itt hagyományosan pihe-puha túrógombóc, de sütőben sült, sőt, barackos és nutellás is, és akkor a barátok füléről még nem is beszéltünk...
Édes meggymártás hússal, kemény daragaluska, furcsa répafőzelék, csufi kelkáposzta, kesernyés máj? Mindenkinek van legalább egy utált étele... Ajánljuk, hogy győzd le a mumust, és készítsd el a nemszeretem-ételt felnőtt fejjel, egy tényleg jó recept alapján!