Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai csípős-savanyú leves 2.

Kínai csípős-savanyú leves 2.
Kínai csípős-savanyú leves 2.
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokáig kísérleteztem, mert egy kínai étteremben ettem ilyet, s nekem nagyon ízlett. Ajánlom mindenkinek, aki szereti az erős, jól fűszerezett, izzasztó levest, nagyon jó étvágyhozó a főételhez!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szárított gombát leöntjük forró vízzel és hagyjuk 10 percig állni.
  2. 3 liter vizet forralni kezdünk, belerakjuk a leveskockákat, ecetet, szójaszószt, piros paprikát, chilit.
  3. A csirkemellet és a zöldségeket apró darabokra vágjuk és beletesszük a forró vizbe. Erősen forraljuk kb. 10 percig.
  4. Az étkezési keményítőt hideg vízbe tesszük, és besűrítjük vele a levest. Átforraljuk, megkóstoljuk, utánafűszerezzük.
  5. A tojást feltörjük, kevés vízzel higítjuk, felverjük és lassan a forrásban lévő levesbe csurgatjuk. Elzárjuk a hőforrást.
  6. A kész levest díszíthetjük chilivel, snidlinggel és petrezselyemzölddel.

  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 50 338
elküldve: 9
receptkönyvben: 540
elkészítve: 14/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Iminkooo

Mióta szakács: 2010.08.21.
13 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kínai leves bambusszal és szójával, kínai fűszeres csirkeleves, csípős-savanyú csirkehúsleves

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

V2rider
V2rider / V2rider Sun, 2015-03-01 14:55

Üdv!
Ma ezt a levest főztem,nagyon,finom,jó csípős! Kicsit több keményítőt is elviselt volna. :-)

Webster
Webster Thu, 2012-01-19 11:42

Így csináltam meg, csak tettem bele egy kis fokhagymát is!!!!
Nagyon finom lett, köszi a receptet!

Toth Ferencné Erzsébet
Toth Ferencné Erzsébet Mon, 2011-10-24 21:34

A nyáron sokat jártunk Budapesten és többször ettünk kinai ételeket. Nagyon izlett ez a leves is és örülök, hogy most hozzájutottam a recepthez.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-01-09 08:33

Hello,
még bébikukorica is mehet bele, 2-3-ba vágva.
Valamint érdemese kipróbálni, akinek van aprítója vagy reszelője, hogy a sárgarépát le kell reszelni, csíkokra és csak úgy, nyersen a tányérba tenni, majd arra merni a forró levest. Ha ez nem ropog, akkor mi? :)

Iminkooo
Iminkooo / Iminkooo Sun, 2010-09-12 19:08

az étkezési keményítő lehet csak az oka, lehet, hogy kevés???
Direkt nem írtam mennyiséget, mert mindig másképp sűrít!!!

szokolica@gmail.com
szokolica@gmail.com Sun, 2010-09-12 16:38

Sajnálom, hogy negatív véleményt kell írnom. Amit eddig én ettem, az teljesen más volt. Annak az állaga
nem folyékony. Vagy valamit elrontottam?

Iminkooo
Iminkooo / Iminkooo Sun, 2010-09-12 12:52

köszönöm, a leves is nagyon jó, már többször is csináltam, nem is változtatok rajta semmit, csak a schilli mennyiségét, ha a gyereke is enni akarnak...

189
csirkemell filé 30 dkg
gombakonzerv 1 db
szárított gomba 6 dkg
sárgarépa 2 db
bambuszrügy 20 dkg
piros kaliforniai paprika 1 db
tojás 2 db
leveskocka 5 db
chili 0 ízlés szerint
ecet 5 ek
szójaszósz 6 ek
víz 3 l
étkezési keményítő 1 csapott ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint