r
Nosalty Logó

Párolt marhacomb vadasan 8. - zsemlegombóccal

NS
Párolt marhacomb vadasan 8. - zsemlegombóccal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

A gombóchoz

904
Kalória
47.8g
Fehérje
90.4g
Szénhidrát
36.2g
Zsír
346.4g
Víz
196.3g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
9.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

A gombóchoz

Összesen 904 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

A gombóchoz

Összesen 3611 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

A gombóchoz

Összesen 163 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1254.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    90.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    346.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    523 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4513 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    449 micro
Összesen 904 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    191.3 g

Zsír

  • Összesen
    144.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    785 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5016.6 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    371 mg
  • Kálcium
    657 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    2241 mg
  • Nátrium
    1306 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    361.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1385.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2090 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    915 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    18053 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1795 micro
Összesen 3611 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    334 micro
  • β-karotin
    813 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 163 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A megmosott, felszeletelt húst előző este 2-3 ek olajjal, só, bors és zúzott fokhagyma keverékével bekenegetjük, és ebben a pácban hagyjuk sütésig.
  2. A hússzeletek mindkét oldalát az olajon fehéredésig sütjük, majd megsózzuk, és kevés vizet hozzáöntve, hagyjuk párolódni. Ráöntjük a bort is, és szükség szerint még adunk hozzá vizet, egészen addig, míg a hús megpuhul.
  3. Míg a hús készül, főzzük meg a feldarabolt zöldségeket, és turmixoljuk, vagy passzírozzuk össze. A főzővizet ne öntsük ki!
  4. Az olajon pirítsuk barnára a lisztet és a cukrot (együtt), majd engedjük fel a zöldségek főzővízével, és tegyük hozzá a turmixolt zöldségeket. Adjuk hozzá a tejfölt is, jól forraljuk össze, és ízesítsük mustárral, borssal és balzsamecettel.
  5. A gombóchoz a zsemléket vágjuk fel 1x1 cm-es kockákra, és serpenyőben egy ek olajon pirítsuk meg.
  6. A tojásokból, vízből, lisztből, só és petrezselyem hozzáadásával készítsünk nokedlitésztát, majd forgassuk bele a zsemlekockákat. Bő, sós vízbe két kanál segítségével szaggasunk gombócokat, és főzzük meg. Egyet próbaképpen vegyünk ki, és vágjuk ketté, nehogy nyers maradjon belül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 120 p

Már régen volt nálunk vadas, nem rajong érte mindenki a családban, ezért nem készítem túl gyakran. Jobban szeretem hozzá a húst párolva, mint amikor csak a zöldségekkel együtt megfő. Persze itt is igaz a mondás: ahány ház, annyi szokás...

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...