r
Nosalty Logó

Párolt marhacomb vadasan 8. - zsemlegombóccal

NS
Párolt marhacomb vadasan 8. - zsemlegombóccal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

A gombóchoz

904
Kalória
47.8g
Fehérje
90.4g
Szénhidrát
36.2g
Zsír
346.4g
Víz
196.3g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
9.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

A gombóchoz

Összesen 904 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

A gombóchoz

Összesen 3611 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

A gombóchoz

Összesen 163 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1254.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    90.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    346.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    523 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4513 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    449 micro
Összesen 904 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    191.3 g

Zsír

  • Összesen
    144.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    785 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5016.6 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    371 mg
  • Kálcium
    657 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    2241 mg
  • Nátrium
    1306 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    361.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1385.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2090 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    915 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    18053 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1795 micro
Összesen 3611 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    334 micro
  • β-karotin
    813 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 163 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A megmosott, felszeletelt húst előző este 2-3 ek olajjal, só, bors és zúzott fokhagyma keverékével bekenegetjük, és ebben a pácban hagyjuk sütésig.
  2. A hússzeletek mindkét oldalát az olajon fehéredésig sütjük, majd megsózzuk, és kevés vizet hozzáöntve, hagyjuk párolódni. Ráöntjük a bort is, és szükség szerint még adunk hozzá vizet, egészen addig, míg a hús megpuhul.
  3. Míg a hús készül, főzzük meg a feldarabolt zöldségeket, és turmixoljuk, vagy passzírozzuk össze. A főzővizet ne öntsük ki!
  4. Az olajon pirítsuk barnára a lisztet és a cukrot (együtt), majd engedjük fel a zöldségek főzővízével, és tegyük hozzá a turmixolt zöldségeket. Adjuk hozzá a tejfölt is, jól forraljuk össze, és ízesítsük mustárral, borssal és balzsamecettel.
  5. A gombóchoz a zsemléket vágjuk fel 1x1 cm-es kockákra, és serpenyőben egy ek olajon pirítsuk meg.
  6. A tojásokból, vízből, lisztből, só és petrezselyem hozzáadásával készítsünk nokedlitésztát, majd forgassuk bele a zsemlekockákat. Bő, sós vízbe két kanál segítségével szaggasunk gombócokat, és főzzük meg. Egyet próbaképpen vegyünk ki, és vágjuk ketté, nehogy nyers maradjon belül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 120 p

Már régen volt nálunk vadas, nem rajong érte mindenki a családban, ezért nem készítem túl gyakran. Jobban szeretem hozzá a húst párolva, mint amikor csak a zöldségekkel együtt megfő. Persze itt is igaz a mondás: ahány ház, annyi szokás...

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...