Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű hamis vadas

Egyszerű hamis vadas
Egyszerű hamis vadas
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan 4 éves lehetett a lányom, mikor az oviból azzal jött haza, hogy főzzek neki vadast. Fogalmam sem volt, hogy kell elkészíteni, mert annak ellenére, hogy én is szeretem, anyukám sosem főzött itthon, ezért fellapoztam pár szakácskönyvet. Sajnos kedvemre való receptet nem találtam, mert többnyire vadhúsból készítik, mi meg attól irtózunk. Gondoltam, nem lehet nagy ügy, összeturmixolom a főtt répákat és beízesítem. Hát a lányomnak annyira ízlett, hogy háromszor is evett belőle. Azóta pár év eltelt, nálunk megmaradt ez az igencsak hamis vadas recept, de mi nagyon szeretjük. Lehet, hogy egyszer azért főzök majd egy "igazit" is!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én általában tésztát főzök hozzá, mert a lányom úgy szereti, de persze az igazi a zsemlegombóc mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Főzünk egy jó húslevest, akár csontlevest, jóval több répával (mi szeretjük, ha van a levesben is répa). Ha kész, a répákat kivesszük, összeturmixoljuk.
  2. A gyümölcscukrot felforrósítjuk, ha folyóssá vált, beletesszük az összeturmixolt répákat (amit a húsleves levével lazítunk a turmixgépben).
  3. Beledobjuk a babérlevelet, összefőzzük, mustárral, sóval, borssal ízesítjük, végül belekeverjük a tejfölt is.
  4. Zsemlegombóccal, vagy tésztával tálaljuk.

  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 63 208
elküldve: 6
receptkönyvben: 334
elkészítve: 14/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Borsmentalevél

Mióta szakács: 2011.06.21.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

egyszerű vadas, vadas hamisan

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

miszkata
miszkata Thu, 2011-10-06 12:17

Szia! Imádom a vadast, de leginkább a szószt belőle, így szívesen elkészíteném a recepted. Kérdésem, fontos, hogy a cukor gyümölcscukor legyen? A felforrósítás karamellizálást jelent? Lehet-e sima kristálycukorral helyettesíteni? Üdv: Kata

kiralykata
Borsmentalevél / kiralykata Sat, 2011-10-08 20:48

Szia! Nyugodtan készítheted kristálycukorral, régebben én is azzal készítettem, csak mostanában áttértünk a gyümölcscukorra, de a lényegen nem változtat. Nem fontos karamellizálni, én csak fel szoktam forrósítani, hogy folyós legyen, olvadt a cukor, és úgy már jó is!
Üdv: Katus

kata1986
kata1986 Thu, 2011-10-06 12:09

Szia, jól látom, hogy nincs elküld gomb? Mert szeretném elküldeni ezt a receptet egy ismerősömnek, de nem úgy, hogy a linket bemásolom az e-mailbe, hanem úgy mint régen lehetett.

202
alaplé 2 dl
sárgarépa 8 db
fehérrépa 2 db
gyümölcscukor 2 ek
babérlevél 2 db
mustár 1 tk
tejföl 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint