Marhacomb

A marhacomb tulajdonképpen a marha hátsó lábainak felső, izmos része. Bontáskor ez a következő részekre oszlik: fehérpecsenye, hosszú felsál, gömbölyű felsál. Mindhárom húsféle első osztályú pecsenyehús. A marhacomb részei leginkább párolva és sütve finomak.

Leírás

Marhacomb – receptek, leírás, tippek

A marhacomb általában soványabb húsrész, kevesebb zsírral, de sok izomrosttal, ezért főleg hosszabb, lassú főzési technikát igénylő fogásokban finom, hiszen idő kell hozzá, hogy puha és omlós legyen.

Most pedig következzenek a vásárlási, tárolási és elkészítési tippek:

Mi az a marhacomb?

Marhacomb

A marhacomb a marha hátsó lábának része. A szarvasmarha (tehén, üsző, bika, bikaborjú, ökör, tinó) az őstuloktól származó párosujjú patás állat. A gépiesítés előtt a szarvasmarhának fontos igavonó szerepe volt, mára azonban szinte kizárólag húsáért és tejéért tartják. A marhahús vörös hús, nagy mennyiségben tartalmaz vasat.

Hogyan vásároljuk?

A marhacomb különböző részeit általában hentesnél és piacon is meg tudjuk venni, de kisebb választékban szuper- és hipermarketekben is találkozhatunk vele. Ha lehet, részesítsük előnyben a helyi vagy ismert forrásból származó húst. Előnyt élveznek a minősített bio- vagy szabadtartású termékek, ha fontos számodra az állatok jólléte és a fenntarthatóság. A marhacombot 2-3 napig tárolhatjuk hűtőben, míg fagyasztóban akár egy évig eláll.

Mire jó a marhacomb?

A marhacomb sovány hús, amely alacsonyabb zsír- és kalóriatartalmú, mint más marhahúsrészek, például a szegy vagy a borda. Kiváló vas-, cink-, B-vitamin- és szelénforrás, melyek fontosak az egészséges szervezet számára.

A marhacombot pörkölthöz vagy tokányhoz tudjuk felhasználni, és hosszú főzési idővel a rostosabb részek is omlósak lesznek. Kevésbé zsíros hamburgerek vagy fasírtok is készülhetnek belőle, ha darált formában használjuk fel.

Mi készülhet a marhacombból?

Készülhet belőle fahéjas-aszaltbarackos marharagu, békebeli hentes tokány és vietnámi pho leves is.

Még több marhacombos receptért görgess lejjebb!

142
Kalória
21.6g
Fehérje
-
Szénhidrát
5.5g
Zsír
72.2g
Víz
61g
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Marhacomb

fehérjetartalom

21.59 g

zsírtartalom

61004.812 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

72.19 g

gramm marhacomb?

Top ásványi anyagok

Foszfor

211 mg

Nátrium

62 mg

Magnézium

24 mg

Kalcium

5 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.721 g

Kolin

87.4 mg

Niacin - B3 vitamin

6.38 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.69 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

21.59 g

Zsír

telített zsírsav

2 g

egyszeresen telített zsírsav

2.503 g

többszörösen telített zsírsav

0.309 g

koleszterin

61 g

ásványi anyagok

Kalcium

5 mg

Vas

2.53 mg

Magnézium

24 mg

Foszfor

211 mg

Nátrium

62 mg

Cink

3.94 mg

Réz

0.134 mg

Mangán

0.019 mg

Szelén

32.3 µg

szénhidrát

víz

72.19 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.073 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.204 mg

Niacin - B3 vitamin

6.38 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.69 mg

Folát

6 µg

Kolin

87.4 mg

E vitamin

0.08 mg

B12 vitamin

4.34 µg

B6 vitamin

0.721 g

55 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...