r
Nosalty Logó

Ízletes vadasmarha

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Ízletes vadasmarha
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Vadasmarha mártás

Összesen 405 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Vadasmarha mártás

Összesen 2429 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Vadasmarha mártás

Összesen 67 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    973.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3693 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 405 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    233.1 g

Zsír

  • Összesen
    93.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5840.3 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    2617 mg
  • Nátrium
    1922 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.8 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1452.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2305 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    994 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22156 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 2429 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    259 micro
  • β-karotin
    617 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 67 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Vadasmarha mártás

Elkészítés

Vadasmarha mártás

  1. Forró zsiradékon kérgesítsük körbe a marhát, majd szedjük ki. Öntsük bele a cukrot, amit lassú tűzön karamellizáljunk.
  2. Öntsük bele az apró kockákra vágott hagymát, sárgarépát, petrezselyemgyökeret,zellergumót és fokhagymát.
  3. Sózzuk meg finoman, és pirítsuk le a zöldségeket. Helyezzük vissza a húst, öntsük fel az alaplével, és adjuk hozzá a felaprított burgonyát is.
  4. A feketeborsot, a borókabogyót és a babérlevelet tegyük egy szűrőbe, és úgy főzzük bele, így sokkal könnyebb lesz kivenni a raguból.
  5. Lefedve főzzük a vadast takarékon legalább 3 órán keresztül, amíg megpuhul a marhahús.
  6. Miután megpuhult, vegyük ki a fűszert és a húst.
  7. Adjuk hozzá a mustárt, a tejfölt, a vörösáfonya-lekvárt és a citromlevet.
  8. Turmixoljuk össze szép simává a mártást (passzírozzuk át, ha extra simát szeretnénk). Ha túl sűrű lenne, higítsuk fel alaplével vagy vízzel.
  9. Forraljuk ki a mártást, a marhát vágjuk fel szeletekre. Zsemlegombóccal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 564
  • 7 napos nézettség: 2079
  • Össznézettség: 34608
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 15.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek
további kategória: húsvét kategória: ünnepi főételek és köretek

Receptjellemzők

A vadasmártás egy kifejezetten komplex étel, mivel számos hozzávalóból áll. Azonban a megfelelő arányokat használva, egy hihetetlenül illatos, kellemesen testes, mégis lágy mártást készíthetünk, amivel garantáltan kielégíthetjük az ízlelő receptorjainkat. Szigorúan csak zsemlegombóccal tálaljuk!

Hozzávalók

Vadasmarha mártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek