Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pácolt vaddisznó raguja

Pácolt vaddisznó raguja
Pácolt vaddisznó raguja
170 perc / előkészület: 20 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vaddisznóhúst kaptunk egyik vadász barátunktól. Addig még nem főztem vadhúst. Utánaolvastam több helyen is, majd összeállítottam ezt a receptet, amit azóta párszor megfőztem, és mindig sikert aratott. Megéri kipróbálni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

Pácolás

  1. A húst átmossuk, kisebb darabokra vágjuk, és egy nagyobb tárolódobozba tesszük.
  2. A sárga- és fehérrépát megpucoljuk, és kb. 10 cm-es csíkokra vágjuk, majd a húsdarabok közé helyezzük.
  3. A hagymát megpucoljuk, és kisebb cikkekre vágjuk, majd 5 db fokhagymagerezddel együtt szintén a húsdarabok közé helyezzük. Beleszórjuk a fekete borsszemeket, sót és majorannát, valamint belehelyezzük a rozmaring szálat.
  4. Felöntjük a jó minőségű száraz vörösborral és a sherry-vel.
  5. 48 órát hűvös helyen hagyjuk állni.

Elkészítés

  1. A húsdarabokat kivesszük a pácléből, egy konyhapapíron egyenként leitatjuk róluk a nedvességet, és sima lisztbe forgatjuk.
  2. Egy serpenyőben szőlőmagolajat és vajat melegítünk. Amikor kellően forró lett az olaj-vaj keverék, a húsdarabokat belehelyezzük, és minden oldalukra szép barna kérget sütünk. Amikor ezzel megvagyunk, felöntjük alaplével, és egy kevés páclevet adunk hozzá. Ha felfőtt, lassú tűzön 2 és fél órán át, fedő alatt puhára főzzük.

Köret

  1. A krumplit megpucoljuk, és nagyobb darabokra vágjuk. 5 percet sós vízben főzzük, majd egy kiolajozott serpenyőbe tesszük, és megsütjük. Amikor a krumpli majdnem kész van, beleszórunk 3 félbevágott fokhagymagerezdet, és készre sütjük.
  2. Közben megpucoljuk a gránátalmát, és összekeverjük a rukkolával. Ízlés szerint borsozzuk, valamint balzsamecettel és olívaolajjal ízesítjük.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 978
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kalota

Mióta szakács: 2015.12.13.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vadragu, vaddisznó pácolva, vaddisznó ragu

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

767
vaddisznóhús 800 g
sárgarépa 1 nagy db
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 8 gerezd
fekete bors 0.5 teáskanál
1 kávéskanál
majoranna 1 kk
rozmaring 1 szál
száraz vörösbor 7.5 dl
sherry 0.5 dl
finomliszt 2 púpozott ek
vaj 1 ek
szőlőmagolaj 1 ek
marha alaplé 5 dl
rukkola 150 g
gránátalma 1 db
parázskrumpli 800 g
balzsamecet 2 teáskanál
olívaolaj 2 ek