Parázskrumpli

Parázskrumpli

Leírás

A parázskrumpli tulajdonképpen az aprószemű, gömbölyded újkrumplit jelenti, amit még nem kell megfosztani zsenge héjától az elkészítés során. Tepsiben fűszerekkel sütve egytálételként is megállja a helyét, de alufóliába csomagolva, parázson, szabad tűzön sütve is mennyei köret. Főként tavasszal kapható a zöldségeseknél, piacokon.

Mikor vegyem

Tavasszal.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Parázskrumpli

fehérjetartalom

2.05 g

zsírtartalom

0.069 g

szénhidráttartalom

17.49 g

víztartalom

79.25 g

gramm parázskrumpli?

Top ásványi anyagok

Foszfor

57 mg

Magnézium

23 mg

Kalcium

12 mg

Nátrium

6 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.298 g

C vitamin

19.7 mg

Kolin

12.1 mg

Niacin - B3 vitamin

1.061 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

2.05 g

Zsír

telített zsírsav

0.025 g

egyszeresen telített zsírsav

0.002 g

többszörösen telített zsírsav

0.042 g

ásványi anyagok

Kalcium

12 mg

Vas

0.81 mg

Magnézium

23 mg

Foszfor

57 mg

Nátrium

6 mg

Cink

0.3 mg

Réz

0.11 mg

Mangán

0.153 mg

Szelén

0.4 µg

szénhidrát

rost

2.1 g

cukor

0.82 g

víz

79.25 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.081 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.032 mg

Niacin - B3 vitamin

1.061 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.295 mg

Folát

15 µg

Kolin

12.1 mg

Béta-karotin

1 µg

Lutein+zeaxantin

9 µg

E vitamin

0.01 mg

K vitamin

2 µg

C vitamin

19.7 mg

B6 vitamin

0.298 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!