r
Nosalty Logó

Vargányás vadragu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Vargányás vadragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A páchoz

A raguhoz

Összesen 618 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A páchoz

A raguhoz

Összesen 2469 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A páchoz

A raguhoz

Összesen 112 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 618 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.2 g

Zsír

  • Összesen
    130.3 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3459.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    1726 mg
  • Nátrium
    1088 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1411.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    776 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    753 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 2469 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 112 Kcal

Elkészítés

A páchoz

  1. A vadhúst 2 centis kockákra vágjuk. Összekeverjük a fehérbort a vízzel, babérlevéllel, borókabogyóval, borssal, kakukkfűvel, a tűzdelt vöröshagymával, és egy éjszakát a pácban hagyjuk.
  2. Másnap egy lábasban a vajat felolvasztjuk.
  3. A húsokat kivesszük a pácléből.
  4. Az olvasztott vajon a húst megpirítjuk, a megszűrt páclevet ráöntjük, hozzáadjuk a húsleves alaplét (ha az nincs, akkor 2 leveskocka is megfelel), majd kis lángon kb. 1-1,5 óra alatt puhára főzzük a húst.
  5. A megtisztított vargányát tetszés szerinti vékony csíkokra vágjuk, és a már megfőtt húshoz hozzáadjuk, ezzel még 10 percig főzzük.
  6. A tejfölt a vörösborral, a főzőtejszínnel és a liszttel kikeverjük simára, és a gombás vadhúshoz öntjük. Ezzel még 1-2 percig kicsit forraljuk, pár csepp citromlevet is adhatunk hozzá.
  7. Párolt rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 4138
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mivel egy ismerőstől kaptunk vaddisznóhúst, a piacon vettünk vargányát, így elkészült ez a finom étel.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek