r
Nosalty Logó

Gombás kengururagu édesburgonyával

Zoli
Gombás kengururagu édesburgonyával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

ragu

püré

tálalás

461
Kalória
41.8g
Fehérje
28.7g
Szénhidrát
16g
Zsír
411.5g
Víz
101.7g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
8.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

ragu

püré

tálalás

Összesen 461 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

ragu

püré

tálalás

Összesen 2765 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

ragu

püré

tálalás

Összesen 78 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1428.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    714 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    411.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1069 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2483 micro
  • β-karotin
    11593 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 461 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    251.1 g

Zsír

  • Összesen
    96.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8573.3 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    374 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    473 mg
  • Foszfor
    2932 mg
  • Nátrium
    4285 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    172.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    2468.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6414 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    89 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    1060 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14898 micro
  • β-karotin
    69556 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    3048 micro
Összesen 2765 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    421 micro
  • β-karotin
    1964 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 78 kcal

Elkészítés

ragu

  1. A fagyasztott húst kiolvasztjuk, és lemossuk.
  2. A sárgarépát és a póréhagymát megmossuk, és vékonyra felkarikázzuk. A gombát megmossuk, és felszeleteljük. Az édesburgonyát meghámozzuk, és hideg vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg.
  3. Wokban felforrósítjuk az olívaolajat, és a kenguruhús darabokat körbe pirítjuk benne. A megpirított húsokat kivesszük, és a maradék olajban először a felszeletelt póréhagymát, majd a sárgarépa szeleteket megpároljuk benne. Visszarakjuk a húsdarabokat, és ráöntjük a vörösbort. Sózzuk, fűszerezzük, és lefedve a wokot közepes lángon párolni kezdjük.
  4. A párolás közben az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk. Körülbelül két órai párolás után kezd a hús puhulni. Ekkor beletesszük a felszeletelt gombákat, és tovább pároljuk.
  5. A ragu levéből egy merőkanálnyit kiveszünk egy kis edénybe, és belekeverjük a joghurtot, egy evőkanál kivételével. Alaposan összekeverjük, homogenizáljuk, és visszaöntjük a raguba. Egyet forralunk rajta.
  6. Az édesburgonyát felkockázzuk, és sós vízben feltesszük főzni. Amikor megpuhult, leöntjük a főzővizet, és összetörjük pürének az egy evőkanál görög joghurttal.
  7. A ragut ízlés szerint készre fűszerezzük, és sózzuk. Tálaláskor felszeletelt fehér paprikával díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 180 p

Eddig még nem próbálkoztam a kenguruhússal, de most a nagykőrösi Lidl-nél egy őszi kiárusításnál kezembe került, mint kengurusteak. A csomagolása 300-500 gramm között  változott. Nosza, meg is vettem mind az öt csomagot. Igazán ez is vadhús, ezért nagyot nem tévedhettem a vásárlásnál. Karácsony előtt három kisebb csomagot kiolvasztottam. Ekkor derült ki, hogy nem egész hús, hanem több (három-négy) kisebb darab. A kisebb darabokat látva féltem, hogy nem igazán fog sikerülni. A véres steak amúgy sem a kedves feleségem kedvence, ezért azonnal elindult az újratervezés. Így végül ragu lett belőle, amiben nem nagyon lehet hibázni. A végeredményt látva (egy falat sem maradt belőle), beigazolódott a döntésem helyessége. A maradék két nagyobb csomag még a fagyasztóban van, de az is hasonlóan fog elkészülni.

További receptek

Húsimádó rablóhús

A rablóhúsban egyrészt az a nagyszerű, hogy sokféleképpen variálhatóak benne a hozzávalók, legyen szó akár csirkéről, disznóról, bárányról vagy marháról. Másrészt rendkívül ...

Simon Gábor

Sütőtökös pulykanyárs

Nem kell, hogy a nyársak csak a nyárról szóljanak, könnyedén elkészíthetjük őket grill helyett a sütőkben is. A pulyka az ősz egyik szezonális alapanyaga, sütőtökkel és rozmaringgal ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.