r
Nosalty Logó

Konfitált szarvascomb vörösáfonyás BBQ-szósszal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Konfitált szarvascomb vörösáfonyás BBQ-szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
85 °C
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

konfitált szarvascomb

vörösáfonyás BBQ-szósz

Összesen 374 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

konfitált szarvascomb

vörösáfonyás BBQ-szósz

Összesen 2234 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

konfitált szarvascomb

vörösáfonyás BBQ-szósz

Összesen 106 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1471 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    1033 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    165 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6031 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 374 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    796 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8826.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    1961 mg
  • Nátrium
    6200 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    990.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    57 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    958 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    36186 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 2234 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1696 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 106 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

konfitált szarvascomb

vörösáfonyás BBQ-szósz

Elkészítés

konfitált szarvascomb

  1. Az olvasztott mangalicazsírt egy sütőtepsibe öntjük. Hozzászórjuk az egész borókabogyót és a babérleveleket.
  2. A szarvascombfiléket alaposan megsózzuk-borsozzuk, majd óvatosan a zsírba engedjük a szeleteket. Fontos, hogy a zsír teljesen ellepje, így biztosítjuk, hogy puha és omlós lesz, de nem szárad ki.
  3. 85 fokos sütőben 12 órán keresztül, alacsony lángon sütjük, vagyis konfitáljuk.
  4. A fél nap leteltével az omlósra sült hússzeleteket kiemeljük a zsírból, alaposan lecsepegtetjük, majd két villa segítségével "széttépkedjük". Jöhet rá a szósz, amit a hús sütése alatt bőségen van időnk elkészíteni.

vörösáfonyás BBQ-szósz

  1. A ketchupot, a barna cukrot, az aprított vöröshagymát, a vörösáfonya-lekvárt, az almaecetet, a fokhagymát, a worcestershire-szószt, a füstölt fűszerpaprikát és a sót egy kis lábasba kimérjük.
  2. Gyakori kevergetés mellett felforraljuk, majd takarék lángon 10 percet hagyjuk főni, végül leturmixoljuk.
  3. A BBQ-szószt a tépett vadhúsra locsolva tálaljuk, köretnek amerikai stílusú káposztasalátát és krokettet kínálunk mellé.
  • Sütés hőfoka: 85 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 720 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 9359
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Viszonylag ritkán jut eszünkbe, de hazánk vadhúsokban gazdag régió, sőt, a vaddisznó- és szarvasfogyasztás komoly hagyományokra tekint vissza. Most egy kicsit újragondolt, globalizált receptet mutatunk nektek, amiben az abszolút főszerep a csodálatos konfitált szarvascombé, amit vörösáfonyás BBQ-szósszal leöntve tettünk felejthetetlen fogássá.

Hozzávalók

konfitált szarvascomb

vörösáfonyás BBQ-szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek