Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olaszos pulyka zsályás burgonyapürével

Olaszos pulyka zsályás burgonyapürével
Olaszos pulyka zsályás burgonyapürével
75 perc / előkészület: 25 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a bolognai ízét, és a tv paprikán láttam ezt a nagyon könnyed, nagyon krémes zsályás burgonyapüré receptet, amit szerettem volna elkészíteni, így készült el ez az ebéd.

Legközelebb rántott hússal fogom tálalni, nagyon finom lett a burgonya.

hozzávalók / 5 adag

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

  • 20 dkg sajt (reszelt, ementáli, trappista, parmezán)
  • 1 marék bazsalikom

ajánlat

Finom bort kínáljunk utána, tálaljuk sok reszelt sajttal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon a hagymát és a fokhagymát kevés sóval fedő alatt megpároljuk
  2. Rátesszük a felkockázott pulyka apróhúst, fehéredésig keverjük, beletesszük a felkockázott zöldséget és sárgarépát, sózzuk és borsozzuk, ráöntjük a paradicsomlevet, beletesszük a sárga cukkini kockákat és a sárga kaliforniai paprika kockákat, a zöldfűszereket, babérlevelet, pirospaprikát, és fedő alatt főzzük kb. 160-170 fokon 45 percig, kóstoljuk, szükség szerint még ízesítjük, ha a hús puha és ízre is finom, kész, tálalásig melegen tartjuk.
  3. A burgonyát pucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
  4. Kétszer egymás után áttörjük (burgonyanyomóval), hogy minél finomabb, krémesebb, lágyabb pürét kapjunk. Sózzuk, borsozzuk .
  5. Az olívaolajat (ízléstől függően több-kevesebb lehet ) , kissé felmelegítjük, és a finomra vágott zsályát beletéve addig melegítjük, amíg épp csak rotyogni nem kezd, ekkor elzárjuk alatta a lángot, azonnal öntjük rá a burgonyapürére, alaposan krémessé-habossá keverjük, és tálalhatjuk.
  6. Tálaláskor kínáljunk hozzá reszelt parmezán sajtot (esetleg ementálit, trappistát).
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 376
elküldve: 8
receptkönyvben: 170
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Olaszos pulyka fűszeres burgonyával, purkaragu zsályás krumplipürével, zsályás krumpli pulykahússal

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2016-10-27 23:36

Kedves libaláb!

örülök, hogy ízlett, a krumplipürébe is nyugodtan fogjál bele, megéri, finom :)
de természetesen lehet kis burgonyagombóccal is, vagy makarónival :) :)

akármivel is tálalod, jó étvágyat hozzá :)
Szép napokat kívánok, még ha az ősz is köszönt be...
Éva-Anyóca

libaláb
libaláb Wed, 2014-07-02 10:13

Már régesrégen elmentettem ezt a receptet, bevallom a krumplipürét még eddig nem készítettem el, de a husis részt azt rendszeresen, nagyon finom és szépen összesimul benne az olasz és a magyar konyha, ami számunkra azért stílusos, mert magyar családként élünk az olasz határon :)

816
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
pulykahús 80 dkg
sűrített paradicsom 680 g
sárga kaliforniai paprika 2 db
négyszínű bors 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
fűszerpaprika 4 teáskanál
bazsalikom 1 csokor
oregánó 1 csokor
kakukkfű 1 csokor
cukor 3 teáskanál
fehérrépa 1 db
sárgarépa 2 db
zellerlevél 5 db
petrezselyem 1 csokor
cukkini 1 kis db
burgonya 16 közepes db
0 ízlés szerint
zsálya 10 db
olívaolaj 6 ek
négyszínű bors 0.5 kk
sajt 20 dkg
bazsalikom 1 marék