r
Nosalty Logó

Olaszos csirkeragu

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Harmathy Ildikó
Olaszos csirkeragu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 959 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1919 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 164 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1360.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    717 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10328 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 959 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.9 g

Zsír

  • Összesen
    117.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2720.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1433 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    700.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20656 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 1919 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1746 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 164 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst, a hagymát és a krumplit kockákra vágjuk (nem kell apróra!), a szalonnát pedig csíkokra.
  2. Serpenyőbe halmozzuk az egészet, hozzáadjuk a szárított paradicsomot, az oregánót és a sót.
  3. Leöntjük olajjal és teljes lángon kevergetve pirítjuk az egészet.
  4. Mikor kezd levet ereszteni, takarékra vesszük, fedőt rakunk rá és lassan pároljuk.
  5. Amikor a hús nagyjából puha (szeretem, ha nem túl puha), megint nagylángon kissé pirítjuk.
  6. Borsot darálunk rá, tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 47
  • 7 napos nézettség: 332
  • Össznézettség: 236541
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 09.

Ajánló

Kiváló, gyors vacsoraétel. Salátát vagy savanyúságot adjunk mellé!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Olaszos csirkeragu
Harmathy Ildikó 313 recept

Azt írja Latinovits Zoltán a ’Ködszurkáló’ c. írásában: „…azt nevezem MODERN színháznak, mely a születés, élet, halál hármasságáról és a közösségről új és újabb adatokat közöl egyre egyszerűbben és komplexebben, vagyis korszerűen.” Ez jutott az eszembe, miközben főztem a vacsorát. (Nyilván nem véletlenül: nagyon mélyen hat rám, hogy Latinovits 1970-ben keletkezett írása mennyire időszerű ma is! Szánalmas, hogy 38 éve ugyanott tipródunk!) Mindenesetre én halálosan korszerűnek éreztem magam :-), hogy ennyire le bírom egyszerűsíteni a főzést, és mégis remek az eredmény. (Szerénység, ne hagyj el!) Hagyományosan először dinszteljük a hagymát, valamelyik reformkonyha azt tanítja: legutoljára adjuk az ételhez, ne főjön tovább pár percnél! A kínai wokban pirít mindent, én meg jól összekutyultam a sokféle főzéstechnikát! Egyedül az eredmény szól mentségemre, próbáljátok ki, azt ajánlom! Isteni!

Hozzászólások

Gabriella0924

Szórtam rá egy kis kakukkfüvet és a végén egy kis snidlinget is .Finom lett.

Harmathy Ildikó

el is hiszem :)

Becsei Ágnes

A szárított paradicsom nagyon drága, lehet helyette frisset vagy mást beletenni? Vagy jobb, ha akkor inkább kihagyom?

Harmathy Ildikó

A friss paradicsom teljesen OK, Ági! Kicsit többet tegyél, mint a szárítottra írtam, és persze a szabadföldi, napérlelte paradicsom a legigazibb! Ildikó

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó! Köszönet a receptért, nagyon finom! Hamar össze lehet dobni, nem kellenek bele ördöng?s, drága, faksznis "alkatrészek". 3 pici gyerekem van, állandóan újítok, keresem az újdonságokat, próbálom ?ket mindíg valami mással, változatossal meglepni. Most is sikerült és ezt a receptet el is rakom magamnak.

Törölt felhasználó

Ma csináltam meg én is, és egyet kell értenem az el?ttem szólókkal, nagyon finom! És nagyon laktató is. A legnehezebb része a krumplipucolás :)) Azt szívesen kihagynám mindig :) De az biztos, hogy máskor is el fogom készíteni ezt az ételt. Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó, kezd? vagyok, a nosaltyról mindig szívesen próbálok ki dolgokat, ez a recept munka után éhesen hazaérkezés esetén nagyon kézenfekv?nek t?nt, és be is vált :) ezért köszönöm szépen! Igaz ott ahol összedobtam, nem volt paradicsom, de itthon van, és nagy a gyanúm, hogy ma is el fog készülni, ezúttal nyáron aszalt, illatos, f?szeres olajban eltett paradicsommal. Gratulálok minden recepthez és leíráshoz! Zsu

Törölt felhasználó

Err?l az oldalról ez lesz a 3. f?z?cskézésem :D Eddig mind nagyon finom volt, és tudom most sem kell majd csalódnom. Tényleg köxy, nagy segítség^^

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó! A 2 db csirkemell filének kb mennyi a súlya? El?re köszönöm!

Harmathy Ildikó

40 dkg körül, Jani

Dezsofiam

Elkeszitettem. Nekem ronda lett, de finom. Csak szetfovos krumpli volt itthon, es mire a hus megfott, a krumpli felebol pure lett. Hat igen, a "kezdeti balesetek"... :)

bbius

Szinte teljesen kezd? vagyok a konyhában, ma elkészítettem ezt az ételt; egyszer?, gyors és mindenekel?tt nagyon-nagyon finom!!

Dogfun

Nagyon finom vacsi lett, és könny? volt elkészíteni is, pár perc alatt elfogyott az egész adag. Joghurtos salátával ettük, megérte kipróbálni. Biztos elkészítem még sokszor :) Köszi a receptet!

Ajandek

Az az igazság, hogy az én családom nem rajong az oregánóért, ezért félve álltam neki ennek a receptnek. De bizton állthatom, életem egyik legjobb döntése volt , hogy kipróbáltam:-)) Pofon egyszer?, laktató, és nagyon-nagyon finom. Ezer köszönet a receptért!!!!!!!!!!

zorrobomber

köszi...

Törölt felhasználó

ISTENI!!!Most keszitettem el eloszor,de biztos vagyok benne,hogy nem utoljara!!!KOSZONOM A RECEPTET!!!

nanno

Összevágtam, beledobáltam, pároltam, pirítottam és ISTENI lett!!!!!!!!!!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?