r
Nosalty Logó

Vörösborban párolt csirkemellcsíkok

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Vörösborban párolt csirkemellcsíkok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 587 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2935 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 142 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    765 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    956 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 587 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    284.6 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6288.8 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    954 mg
  • Foszfor
    3826 mg
  • Nátrium
    642 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1405.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    679 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    392 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    118 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    591 micro
  • Kolin:
    988 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4781 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1256 micro
Összesen 2935 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 142 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Finomra vágjuk a vöröshagymát és a metélőhagymát. 3-5 cm-es csíkokra vágjuk a csirkemellet vagy esetleg kis téglatestekre, megsózzuk, borsozzuk, ráöntjük a balzsamecetet, majd betesszük a hűtőbe egy kicsit.
  2. Közben feltesszük a rizst főni. Egyszerű párolt riszt készítünk (én most vadrizsből csináltam a köretet, amit kb. 20 percig kell főzni).
  3. Elkezdjük pirítani a hagymát, rádobjuk a húst. Utánaízesítünk sóval és megborsozzuk, ha szükséges. Amikor félig megpuhult, felöntjük a vörösborral, majd lassú tűzön pároljuk, amíg szépen meg nem puhul teljesen. Ekkor stauboljuk, fokozatosan elkeverjük, amíg kicsit ragus nem kezd lenni, majd felöntjük tejszínnel és takarékon átmelegítjük, amíg el nem kezd bugyogni, majd elzárjuk.
  4. Tálalásnál kis pohárba, amit előtte vízzel kiöblítettünk, tömködjük a rizst, szépen a tányér közepére borítjuk. Jól tömködjük meg, hogy biztosan egyben maradjon és szép formát öltsön. Erre rákanalazunk egy tetszőleges mennyiségű "ragut", megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. (Elfér még rajta koktélparadicsom és csemege uborka is.)
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1902
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Stroganov-módnak indult, végül lebillentem az eredeti útról és finomabbat alkottam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek