r
Nosalty Logó

Olasz húsgombóc ahogy Tündi készíti

NS
Olasz húsgombóc ahogy Tündi készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A paradicsomszószhoz

A húsgombóchoz

635
Kalória
34.1g
Fehérje
89.4g
Szénhidrát
16.2g
Zsír
204.5g
Víz
81.7g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
14.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A paradicsomszószhoz

A húsgombóchoz

Összesen 635 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A paradicsomszószhoz

A húsgombóchoz

Összesen 3820 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A paradicsomszószhoz

A húsgombóchoz

Összesen 180 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    893.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    204.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    751 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    23970 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 635 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.7 g

Zsír

  • Összesen
    97.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5362.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    500 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    626 mg
  • Foszfor
    2637 mg
  • Nátrium
    1044 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    536.3 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    1226.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1350 micro
  • Kolin:
    818 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    4507 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 3820 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6821 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

A paradicsomszószhoz

  1. Először a szószt készítjük el. Egy vöröshagymát lereszelünk,kevés olajon megfuttatjuk, belezúzunk 2 gerezd fokhagymát, és fél liter sűrített paradicsommal felöntjük. Oregánót, bazsalikomot, kevés cukrot, hogy a paradicsom ne legyen olyan savanyú, és sót teszünk még bele. Kapott még egy kis petrezselymet, valamint 3 dl vizet. Felfőzzük, és a végén 1,5 ek étkezési keményítővel besűrítjük.
  2. Fél kiló darálthúst (fele marha, fele sertés) bekeverünk a szánk íze szerint, mintha fasírtot készítenénk. Sót, borsot, fokhagymát, reszelt vöröshagymát, szárított petrezselyemlevelet, 2 levél friss, aprított bazsalikomlevelet, 1 tojást, és áztatott kenyér helyett 4 ek zsemlemorzsát teszünk bele.
  3. Egy teflon serpenyőben 3-4 ek olajat hevítünk, és a kis gombócokat -amik nincsenek egy diónál nagyobbak- hirtelen minden oldalról megsütünk. Az olajat a serpenyőből kiöntjük, a gombócok visszakerülnek bele, és a szósszal nyakon öntjük. Kb 5 percig jól összeforraljuk őket, vigyázva oda ne kapjon...
  4. Közben spagetti tésztát főzünk ki, ami jelen estben tönköly tészta volt (már senki nem ellenkezik a tészta ezen egészségesebb formája ellen... ;))

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 5 p

Bolognai spagettit sűrűn kell csinálom, mert az összes pasim szereti... Gondoltam, hogy mi lenne, ha most egy kicsit másképpen tálalnám, és húsgolyó formát öltene. Nem tévedtem, osztatlan sikert arattam vele, mindenkinek nagyon bejött...

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek