Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros juhtúrós gombóc

Kapros juhtúrós gombóc
Kapros juhtúrós gombóc
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A túró annyira sokoldalú alapanyag, hogy édes és sós gombócokat is készíthetünk belőle.  Ráadásul többféle ízesítés, fűszerezés is jól áll neki, és semleges ízét juhtúróval is fokozhatjuk. Kaporral meg minden sokkal jobb!

Kapros csirkemell mellé (receptjeim között) kiváló köret szalonnapörccel megszórva, vagy anélkül.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a kétféle túrót, sózzuk, borsozzuk. (Ha szeretjük a juhtúrót, csak abból is készíthetjük.) A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját az olvasztott vajjal együtt a túróhoz adjuk, villával összekeverjük, majd a búzadarát is hozzáadjuk.
  2. Felverjük a tojások fehérjét, és óvatosan a túrós masszához keverjük, az apróra vágott kaprot is beletesszük, majd egy órát hideg helyen pihentetjük.
  3. Sós vizet forralunk, vizes kézzel kb. diónyi gombócokat formálunk, és kifőzzük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 960
elküldve: 1
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
261 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

juhtúrógombóc

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

538
juhtúró 25 dkg
tehéntúró 25 dkg
tojás 4 db
búzadara 100 g
vaj 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kapor 1 csokor