Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyakleves

Nyakleves
Nyakleves
175 perc / előkészület: 25 perc főzés: 70 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (33)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az a leves, ami gyorsan elkészül, nem túl drága az alapanyag, a leve finom nagyon, és nagyon szeretjük a csirkenyakat lerágcsálni. Ha kérik a gyerekek, ezt bármikor elkészítem,ugyanis ez az a nyakleves, amit bármikor szívesen kérnek :-).
Aki szereti, főzhet bele burgonyát is, 3-4 db-ot az utolsó 10-12 percben a levesbe téve, és azzal tálaljuk. Vigyázzunk, a burgonya sót vesz fel, tehát utána kell ízesíteni. Sőt, zöldborsót is tehetünk bele,azzal is nagyon finom tud lenni.Lehet kelbimbó, a határt a fantáziánk, ill. a pénztárcánk szabhat csak.:-)))

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Egy nagyon finom, könnyű másodikféle: rakott burgonya, rakott tészta, rakott karfiol, esetleg rántott karfiol rizzsel... kinek mi az ízlése ez után a leves után.
Nem kell meglepődni a csirkenyak mennyiségétől, mert sok zöldséggel így tud finom leves lenni. Ha valaki sokallja a nyakat, ne tegyen bele ennyit, de nem biztos, hogy jó ízű lesz a leves.:-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkenyakat átmossuk, a zöldségeket pucoljuk, a karalábét negyedeljük, a zellergumót hasábokra vágjuk, a hagymát és a fokhagymát is pucoljuk, aprítjuk.
  2. Nagy fazékba beletesszük a csirkenyakat, a karalábét, a zellergumót, a paprikát, a paradicsomot, a fokhagymát, a vöröshagymát, , a répát, a paszternákot, a zöldséget, a zeller- és petrezselyemzöldet, a fűszereket és vizet, jó bőven felöntve.
  3. Lefedve, kis lángon főzni kezdjük. (kb. 70-80 percig)
  4. Kóstoljuk, ha kell, szükség szerint ízesítjük.
  5. Kis lábasban, sós vízben kifőzzük a levestésztát, ( 4-5 perc), leszűrjük, kiszedjük a paprikát, a hagymát és a zöldfélék maradványát a levesből.
  6. A levest leszűrve, a tésztával, a csirkenyakkal és a zöldségekkel tálaljuk.

  • sütési hőfok: 150°C
  • költség: 750 Ft
  • elkészítettem: 35 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 19 933
elküldve: 1
receptkönyvben: 92
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges csirkenyakleves, nyakleves gazdagon

Hozzászólások (33)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Thu, 2014-09-25 14:55

Ennek a levesnek az illata és az íze is isteni!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2014-09-25 19:56

Kedves b-n!

Akár csirke, akár kacsa, akár pulyka, akár liba a nyak......fantasztikusan finom és egyszerű leves, húsos, még sem kifejezetten húsleves,...ma már megválogatandó, hogy lehet-e hús,...de ezek a megoldások is nagyon illatosak, ízesek, finomak tudnak lenni. :)
Szép hétvégét !
Éva-Anyóca

lorka
Lorka / lorka Mon, 2012-09-03 22:25

A címen hangosan felnevettem:) Párom imádja a nyakat, lehet, hogy meglepem egy nyaklevessel:)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-09-04 08:16

Kedves lorka!
Igen, két értelme van, és néha a gyerekeimnek be szoktam ígérni egy-egy nyaklevest, ha a szemtelenkedés felé viszi őket az út....:-) , de aztán észhez térnek.:-o

Amúgy meg nem drága, és mégis nagyon finom leves:-O :-O
A recept eredeti címe: Nyakleves,amit a gyerekeim is szeretnek.
De nem így jött ki, nem baj, a lényeg viszont megvan.
Szép napot kívánok, -jó elkészítést majd, remélem, hogy sikerül és ízleni fog.
Éva-Anyóca

KG
KG Fri, 2011-06-03 21:34

XD Tetszik a recept címe. Ötletes! Gratula!!!!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-03-06 22:50

Kedves olaszneanci!

JNK-Szolnok megye, Jászberény.:-)))

Igen sok a recept, nagyon lassan jönnek most ki, de megéri várni.:-)))
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2011-03-06 17:12

Kedves Évám!
Köszönöm a gyors választ.Nem mindig leszek én sem ilyen gyors választ adó,de most vasárnap délután van és ami nagyon ritka egyedül vagyunk a papával. Ő tévézik,én meg írogatok.,most éppen neked.Örülök,hogy néha egy kicsit elbeszélgetünk.Te az ország melyik részén laksz?Én az alföldön élek.Lassan csorognak a receptek,mert úgy látom nagyon sok új recept érkezik az oldalra,csoda,hogy győzik a szerkesztők.Vasárnap is jönnek fel új receptek,szegényeknek nincs szabad hétvégéjük?Megyek lustítok egy kicsit.Szép estét:O-né Anci.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-03-06 15:51

Kedves olaszneanci!

Örülök, hogy megint csodálatos hétvégéd volt, jó ám az ilyen együtt finomakat enni és hatalmas jókat beszélni, és nevetni!:-))
Remélem, még itt lesznek velünk a szüleim, adja az Isten!, jó sokáig:-))
Inkább olyan zenét hallgatok, aminél kibőghetem magam, vagy ha teli vagyok fájdalommal , iszonyat sok kétséggel, beteszek egy rockot, jól kikiabálom magamból!!:-) De ezeket szigorúan délelőtt, amikor a férjem dolgozik, a gyerekek a suliban.Valahogy könnyít a tehetetlenségemen, kicsit, vagy sokat:-))
Versed fantasztikus. Jól esett a sírás, átgondolni dolgokat.
Fontossá szeretném tenni magam , ezt még tehetem, bár egyre jobban próbálgatják szárnyaikat !.A fiam 16 és fél évével, a lányom 13 éves kiskamasz korával,..jaj, ,néha úgy kell elbeszélgetni velük:-))
Én itthon teszem a dolgom, vannak elfoglaltságaim, remélem, jól csinálom, csináltam, és fogom , de persze, ezt az idő mondja majd meg, ha felnőnek.
Ők vannak, a mindennapi gondjaimat a két gyerekem és férjem látja át teljesen, ha ők nem lennének,-De vannak!!:-))
Anyumék vannak, de már egyre fáradtabbak, a tanácsuk nem passzol mindig azzal, amit én szeretnék a férjemmel, vagy pénztárcánk megenged,...:-(( Nagy baj esetén, mindig ők a második mentsváram,.:-)) Az ő világuk más volt, jelen pillanatban is más, az ő általuk megélt dolgokat adják át tapasztalatnak, ami sajnos a mai világban, már nem mindig állja meg a helyét, ami jó, azt a tanácsokból leveszem, ami nem, meghallgatom, nem építem be az életünkbe,..:-(
Viszont még olyan tanács is van, amit anno az anyai nagyanyámtól kaptam, és az megáll!!Cseléd volt a drágám,lány korában,később háztartásbeli,- de amit mondott, szülői tiszteletről, élethez való hozzáállásról, napi teendők elvégzéséről, terhek elviseléséről, mind állnak, stabilan, bebetonozva,...:-)) Hangját is hallom, az arcát is látom.:-) Az ő világa is teljesen más volt, mint anyumé fiatalon, vagy most az enyém.,..fura az Élet!

Igen, ide receptekért és kedves, szeretetre méltó emberekkel való beszélgetés miatt IS jó feljönni, néha egy tőlünk távolabb álló, az tudja megmondani, amit teszel, jó-e?
A receptek, azok hab a tortán, mindig jó, ahogy írtad, a hűtő, spájz , a pénztárca tartalmához tudod igazítani, hogy mi legyen az ebéd.Nem kell agyalni, a régi lejárt ételeket főzni mindig:-))
Szép volt a hétvége, de gyorsan elszállt!:-((
Lassan csurognak be a receptjeim, még tegnap este is tettem fel.
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-03-04 23:10

Kedves olaszneanci!

Igen, jó volt nosztalgiázni,legalábbis én könnybe lábadt szemekkel olvastam soraidat.
Minden igaz, és úgy van, ahogy írtad.Minden annyira szép és gyönyörű, és ugyanakkor tud egyszerre irtózatosan nehéz is lenni.Ez az Élet, ma már tudom, de annak idején, valahogy nem gondoltam bele én se, és a sok velem egykorú osztálytárs, barátnő, akikkel az általános suliból, gimiből tartom a kapcsolatot, senki nem gondolta, hogy ez az Élet nevű" dolog" nehéz. Sokszor pokolian! :-((
Ember vagy, az embertelenségben!:-))))))
Köszönöm Neked:-))))))
Igen, apum 71. volt novemberben, anyum 71. lesz áprilisban:-))) Nagyon jó, hogy vannak:-))) Minden módon jó,nem csak az adásban, jó adni is nekik:-))
Megpróbálom nem szégyellni azt, hogy még igenis rájuk szorulunk,....mert ha nem, az azt jelentené, hogy nem vagyok beteg és tudok dolgozni,...ami már nem fog menni!:-((
Szép nagy családod van, remélem szép lesz velük és miattuk a hétvégéd, süssél és főzzél finomakat, és ha majd lehet, tedd fel nekünk, mi is elkészíthessük,...eddig még nem tudtam eleget főzni, a kiválasztott ételedből,volt, hogy pár nap múlva újrázni kellett:-)))
Nemsokára , ahogy látom, mennek ki a receptjeim, nem csodák, csak olyan hétköznapis ételek.
Jó éjszakát!
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2011-03-06 10:36

Kedves Évám!
Már megint nagyon jól sikerült a hétvégém.Együtt voltunk,sokat nevettünk,jókat ettünk!Kívánom,hogy még nagyon sokáig éljenek a szüleid egészségben,boldogságban!Nagyon szerencsés vagy!Én nagyon nehezen tudtam feldolgozni olyan fiatalon az édesapám elvesztését.Ha szomorú vagyok,nekem ki kell írnom magamból a fájdalmat,akkor is ezt tettem.Soha senki nem látta ezeket a sorokat most neked idézek egy pár kiragadott sort:
"Csak szép szóval büntetett,de az fájt nagyon!
Távol állt tőle a verés, a pofon.
Ő volt a kincsem!szerettem nagyon!
Hálás voltam neki,büszke voltam rája!
Senkinek nem volt ilyen apukája!"

"Tőle könnyű volt szeretetet kapni,
Csak egy morzsányit tudnék visszaadni!
Elmondani neki,hogy büszke voltam rája,
és hogy huszon-év után is várja őt a lánya,
Oly szükségem volna a bölcs tanácsára!"
Évikém!én jó kedvre akarlak deríteni,nem elszomorítani!Váltsunk témát:
Sajnos én sem tudok már dolgozni,de azért megpróbálom fontossá tenni magam.A nagy háztartáson kívül amit vezetek, hetente 3-szor "szétszóródok" a gyerekek között,elmegyek hozzájuk,kitakarítom a lakásukat mire hazajönnek a munkából,vagy unokázok.Kell ennél fontosabb elfoglaltság?
Az egyik unokám 16éves,a másik 7hónapos.Maja és Dorka!Neked is szép családod van,belőlük merítsél erőt,amikor úgy érzed fogytán van.Jó terápia!Azért is szeretem ezt az oldalt,mert nem kell folyton agyalnom,hogy mit is főzzek!Bekapcsolom a számítógépet és keresek valamit.Szinkronba hozom azzal ami nyersanyag van itthon,vagy a pénztárcám éppen aktuális tartalmával.
Várom a receptjeidet :O-né Anci.és sok szeretettel üdvözöllek

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2011-03-04 22:37

Kedves Éva-anyócám!
De szerencsés vagy,hogy élnek a szüleid! 19 voltam mikor édesapám és 37 mikor édesanyám meghalt.Ma is borzasztóan hiányoznak!Amiatt,hogy hazamentek ebédelni a szüleidhez ne legyen lelkiismeret furdalásod,mert ők ezt tiszta szívből teszik.Próbálj belegondolni abba,amikor majd kirepülnek a gyerekeid a családi fészekből,te is ugyan olyan szeretettel fogod várni őket ebédre és adsz nekik mindenből,ami neked van.Kíváncsian várom a receptjeidet továbbra is! Nekem is van beírva,elmentve öt-hat recept,de a hozzárendelt képek a fiam, Gergő gépén vannak,ami most sajnos nem jó,így nem tudjuk pillanatnyilag leszedni. Hogy forrófejű lennél? erre csak azt tudom mondani,mutass nekem csak egy embert,aki a mai,annyira nehezen élhető világban mindig higgadt tud maradni!
41 év!Évám! Az még nem kor!Még én sem érzem magam olyan öregnek,mert nem akarom!
Úgyis eljön az ideje,így aztán elhessegetem.Ha jól érzem a leveledből,neked egy fiad és egy lányod van? Nekem három fiam és egy lányom van.Imádom őket és hál istennek közüttük is egy nagyon szép testvéri kapcsolat van.Igazad van,nem könnyű a gyereknevelés,de a világ legszebb dolga!
Minden gyermek egy csiszolatlan gyémánt és mi azért vagyunk mellettük,hogy egyszer finomabbal,máskor "nagyobb szemcsés" mondatokkal terelgessük őket a helyes útra,hogy értékes ember váljék belőlük.Minden kornak megvan a maga szépsége.Én mindig azt mondom:történjék bármi,amikor picik voltak és itthon lehettem velük-addig-ameddig-azok az évek voltak életem legszebb évei,azokat az éveket már senki sem veheti el tőlem.Egyszer a kamasz kornak is vége van,és nagyon értékes ember lesz belőlük.Jól el nosztalgiáztam ugye?Jó éjszakát neked!
Szeretettel üdvözöllek:O-né Anci.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-03-04 20:16

Kedves olaszneanci!

Az a jó, hogy disznóhúsra, csirkére, későbbiekben, jó tyúkból készült ételre nincs gondotok, mert sok munkával jár, de magatok tartotok ilyen állatokat, magatok ízlése szerint is dolgozzátok fel.:-)))Ez csodás:-))) A tojás, ami már most sok!,de mire húsvét lesz, az ára már szerintem sokkk! lesz:-(( ( még süssél,főzzél, liszt ár, cukor ár,olaj ár, margarin ár,.:-(( brr)
Nekünk kakas és tyúk állomány volt.A kakas a vadasban végezte, talán ő volt az első," aki" ide felkerült receptként:-)))
Tyúkokat szép lassan levágjuk, bár még három van, mert azok tojnak, még....:-)
Tavasszal, ha összejön, lecseréljük őket, kakast és háremét vesszük meg:-)
Sajnos itt mást nem lehet tartani, aki tart, van kedves feljelentő szomszéd, és nincs semmi, se disznó, se semmi.Pedig jobb lenne,...ha tarthatnánk.Ez van.:-)
Az, hogy a családnak tudsz adni, mérhetetlenül jó érzés, az hogy adsz, nekik meg, hogy kaphatnak.Mi így vagyunk anyumékkal, bár ők is olyan helyre költöztek hét éve, ahol nem lehet, csirke, disznó,nyúl,bárány,...nagyon sajnálom, és ők is, isteni dolgokat alkottak belőlük, és mi is :-))) .Ismerőstől szerzik a húsokat be, úgy szoktunk mi is kapni, hétvégenként hazajárunk enni, havonta kétszer, főleg hóvégén,vasárnap,de ha gáz van, azaz baj: máskor is:-(( Szomorú, olyan, mintha az ember kihasználná, pedig nem szeretné , más megoldás még egyenlőre nincs.:-(((
Van fenn 11 recept azon a balszerencsés fényképezésen kívül, majd kikerülnek szép lassan, na meg még amiket alkottam itt, azokat is rakom fel:-)))
Csak, ahogy csappan a pénzforrás,nőnek az árak, úgy változik az étel alapanyaga, és meg kell tanulni, tényleg a kicsiből nagyot és sokat és finomat varázsolni, ami tényleg nagy mesterség:-))

Gyerekek okosak és ügyesek, ebben a korban, még mindig, mindent jobban tudnak:-))
Pedig sokszor én is forrófejű vagyok a 41 évemmel!!/az még nem olyan nagy kor,ugye?..:-(( / Akkor mit mondjak a fiamról,valakitől örökölnie kellett:-)) A lány se piskóta, teljesen kiköpött én a természetével,..jaj, ha férjhez megy:-) Csitítom magam , meg őt is, formálgatom, nem maradhat ilyen hirtelen természetű, ha nem tetszik valami neki!:-))/ amúgy kb. 1- 1 1/2 éve kezdte el, addig olyan nyugis csendes módon adta elő a véleményét, igaza is volt.Most is igaza van, csak a mód, ,...de a többiek a suliban se semmik ám, úgyhogy nem csak tőlem szedi ezt a dumát:-( Nehéz a gyereknevelés, nem is gondoltam volna anno,..:-))
Szép hétvégét Nektek! Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-03-03 21:46

Kedves olaszneanci!

Másabb nevet adtam én ennek a levesnek, : "Nyakleves", amit a gyerekeim is kérnek címmel. De le lett rövidítve,...nem baj:-)
Aki szeretné előbb-utóbb megtalálja.Örülök, hogy Neked meg sikerült lelned:-)))
Jó kis hó eleji és közepi de főleg hóvégi leves ez!:-))Igazad van.:-)) /piszkos anyagiak!!!:-((( /
Igen, a friss nyár eleji zöldségekkel az igazi, a párodnak igaza van, ráadásul , jó kis gyenge ,friss épp hogy vágnivaló csirkével,.....hmmm-most jó éhes lettem :-)))
Köszi, tálalni próbálok, több-kevesebb sikerrel, a fiam fotóz, szintén több-kevesebb sikerrel.:-)) Most egy reci azért nem kerül fel, mert félvállról vette, tudod az a 16 és fél éves kamasz, majd én megmondom hogy ehhez én értek: már mint a digi fényképezőgéphez, és nem bírtam elmondani, mit szeretnék, csak kattogtatott, és hát nem is sikerült úgy, ezért két hét haladékot kaptam, hogy újra elkészítsem, ha sikerül:-(( , mert e fénykép ami fenn van, nem jó:-(((
Majd meglátom, hogy megy a dolog. Szóval , nagyon da kell figyelni, tálalásra is, magára az ételre egyáltalán, és igen, a fényképre is.
A lényeg , hogy a levest Te is szoktad készíteni:-)) Örülök.:-))
Szép estét és szép kezdődő hétvégét kívánok! Már csak kb. két hét, és itt a tavasz:-)))) Az igazi,...:-)))
Nagyon várom.
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2011-03-04 17:12

Kedves Éva-anyócám!
Tudod mit?Lehet,hogy az éttermekben nem készítenek ilyen finom házi leveseket,mint neked ez a hóvégi nyaklevesed!Mi is szeretjük és még csirke is kerül bele a tyúkudvarból!A férjem is nyugdíjas,így a húst megpróbáljuk magunknak előteremteni.-sertés,tyúk,csirke-Hál istennek tojást sem kell vennem.A gyerekeknek is tudunk mindig valamit csomagolni,ha jönnek,és ez olyan de olyan jó érzés!
Egyébként én is mindig éhes leszek,amikor leülök böngészni a receptek között.Azóta nem kell törni a fejem,hogy mit főzzek.Nekem is a 21 éves "kisfiam"fényképez.Ő is mindig nagyon tudja hogy kell!
Persze a 16 és fél éves a kora miatt még "ügyesebb"!Ezért szeretjük őket,mert olyan ügyesek és okosak! Csak nem tudják,hogy tőlünk örökölték.Akkor várjuk eggyütt a tavaszt-hátha hamarabb jön-és én is szép hétvégét kívánok neked!!! Szeretettel üdvözöllek:O-né Anci.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-03-03 21:38

Kedves Mucóka!

Köszönöm, hogy elkészítetted, annak meg külön örülök, hogy eszedbe jutottam főzés közben:-))
Puszilom a csöpp kislányodat, én meg most őt látom, ahogy "szürcsölget":-))
Szép estét és jó hetet:-))
Tavaszt!:-))))
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-03-03 18:14

Kedves Éva -anyóca!Nekem még most tűnt fel ez a nyakleves!Valami cifra dologra gondoltam,nagyon jópofa nevet adtál neki.A férjem mániája,hogy tavasszal főzzem sűrűbben,mert a korai friss tavaszi zöldségekkel az igazi.Persze van benne igazság,de azért én hóvégén meg-megfőzöm és még soha nem sértődött meg érte.Nagyon guszta a tálalás!Gratulálok!Minden jót neked.O-né Anci.

Mucóka
Mucóka / Mucóka Thu, 2011-03-03 15:34

Kedves Éva-anyóca!
Ma megfőztem én is a nyaklevest.Főzés közben nagy szeretettel gondoltam Rád hogy eszembe juttatad a múltkor ezzel a jó kis recepttel,hogy milyen régen is főztem én ezt a levest!
Jó volt látni,hogy a 3 éves kislányom( aki amúgy nagyon leveses) milyen jóízűen "szürcsölgeti" be!
Üdv.:Kata

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-02-23 21:53

Kedves candyqueen!
Köszi szépen!:-)))
Jó benne a sok zöldség, és igen, isteniek a lerágcsálások,...:-)))
A párod nem tudja, mit hagy ki:-)))
De neki is biztos meg van a biztos tuti finom étele:-))
Szép estét!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-02-23 21:51

Kedves Edit!

Azzal is isteni, azon több a rágcsálni való:-)))
Csak az már felkerült ha jól emlékszem, és pörköltnek is szoktam a pulyka nyakat készíteni, azt hiszem, az is van fenn...:-)
Ez egy kissé munkaigényesebb lerágcsálás, de finom:-))
Szép estét! Éva-Anyóca

candyqueen
CandyQueen / candyqueen Wed, 2011-02-23 16:14

Hmmmm, a nyakat csócsálni az egyik legjobb elfoglaltság. Olyankor az egész család szürcsög meg cuppog - kivéve a páromat, nem szereti a húst a húslevesből :)

De ez nagyon jó ötlet, a sok zöldég meg isteni, kilószámra tudnám enni, édesanyámmal együtt! :)

A kép pedig magáért beszél!

laraed
Edit / laraed Wed, 2011-02-23 16:36

Sziasztok lányok :)) Én a pulykanyakra esküszöm:)) De ezt is szeretem . Üdv Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-02-23 13:18

Kedves Amurath!

Hát igen, a kettő itt is összecseng, meg anno nálam is,...szóval ezért lett az, ami.Kivételesen, ez finom:-))Amazt nem igen szerettem, és őszintén se kapni, se adni!:-))) Köszi szépen?:-)))
Szép napot! Éva-Anyóca

Amurath
Nyulas / Amurath Wed, 2011-02-23 11:27

Kedves Éva-Anyóca, én mint falusi gyerek, imádom az ilyen "cucorgós" falatokat. ennél már csak a csirkeláb jobb! :-) A nyakleves kifejezéstől pedig igencsak mosolyoghatnékom támadt! Apukám régen gyakran mondogatta: "mindjárt kapsz egy nyaklevest", ha rosszat csináltam, hát ennek a nyaklevesnek még örültem is volna, mint ahogy a Te gyerkőceid is. Szép napot! Üdv, Zsuzsa

Mucóka
Mucóka / Mucóka Wed, 2011-02-23 09:45

Kedves anyócánk!
Nekem is nagyon bejön,én is nagyon szeretem!
Aranyos a story is,jó hogy feltetted!
Hamarosan főzök én is!
Üdv.:Kata

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-02-23 09:34

Kedves Bogi!
Nagyon szépen köszönöm.:-)))
Azt hittem, hogy ezzel a levessel mellé nyúltam,kár volt feltenni. Pedig fincsi, de örülök, hogy Neked tetszik.Tényleg finom a levese is, rágcsálni, na azt tényleg jó.:-))
Szép napot!
Éva-Anyóca

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2011-02-23 09:24

Drága Éva-Anyóca!Ez nagyon finom!!!!!A húslevesből én a nyakat szeretem legjobban.Puszi.Bogi

402
csirkenyak 1 kg
vöröshagyma 6 kis fej
fokhagyma 4 gerezd
zeller 25 dkg
karalábé 1 közepes db
sárgarépa 6 közepes db
fehérrépa 7 közepes db
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 3 db
pasztinák 2 db
víz 3 l
ételízesítő 3 ek
négyszínű bors 1.5 kk
babérlevél 2 db
őrölt fűszerkömény 1.5 kávéskanál
szerecsendió 1 kk
mustármag 1 kk
tv paprika 4 közepes db
paradicsom 4 db
tészta 25 dkg