Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tajvani marhahúsleves

Tajvani marhahúsleves
Tajvani marhahúsleves
190 perc / előkészület: 10 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

牛肉麵, avagy beef noodles, avagy tajvani marhahúsleves. Totálisan alulértékelt kaja ez a világ gasztrotérképén, pedig simán van annyira gazdag és ízes, mint egy ramen vagy akár egy pho. Sőt! 

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A leveshez

  1. Egy nagy edényben felhevítjük az olajat, és két-három adagban aranybarnára pirítjuk rajta a kockára vágott marhahúst, majd kivesszük és félretesszük.
  2. Ha szükséges, pótoljuk az olajat, és ugyanebbe az edénybe beletesszük a gyufaszál vékonyra vágott gyömbért, a felaprított fokhagymát és újhagymát.
  3. Két-három percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a szecsuáni borsot, a csillagánizst, az ötfűszert és a cukrot. További egy-két percig pirítjuk, amíg a cukor el nem olvad, majd belekanalazzuk a sűrített paradicsomot, elkeverjük, és hozzáöntjük a rizsbort, a kétféle szójaszószt, és összeforraljuk.
  4. Ezután visszatesszük a húst, és felöntjük vízzel, felforraljuk, majd gyöngyözve 2-3 órán át addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.

A tálaláshoz

  1. A tésztát a csomagoláson található utasítások szerint kifőzzük, a félbe vágott pak-choi-t néhány perc alatt leforrázzuk, az újhagymát felszeleteljük.
  2. A tésztát tálakba szedjük, beletesszük a pak-choit, majd rákanalazzuk a forró levest. A tetejét pedig megszórjuk aprított újhagymával és ízlés szerint chilivel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 2 358
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
kalória: magas
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

távol-keleti húsleves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

795
napraforgó olaj 3 ek
marhanyak 1.5 kg
gyömbér 1 hüvelykujjnyi
fokhagyma 5 gerezd
újhagyma 3 közepes db
sűrített paradicsom 2 ek
cukor 2 ek
kínai rizsbor 250 ml
szójaszósz 100 ml
szójaszósz 50 ml
víz 2.5 l
bors 1 ek
csillagánizs 2 db
kínai ötfűszer-keverék 1 teáskanál
kínai tészta 400 g
chili 0 ízlés szerint
pak-choi 4 db
újhagyma 3 közepes db