Nosalty Logó

Csontleves Csöpp konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csöpp
Csontleves Csöpp konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 88 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 530 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 15 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1671 micro
  • β-karotin
    4470 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    788 micro
Összesen 88 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1538.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2902 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2668 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    311 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    946 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    10025 micro
  • β-karotin
    26819 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2576 micro
  • Lut-zea
    4730 micro
Összesen 530 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    284 micro
  • β-karotin
    760 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    73 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 15 Kcal

Elkészítés

  1. A csontokat, a csirkelábakat alaposan megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni a negyedekre vágott hagymával, a bevagdosott fokhagymával és az egész borssal. Forrásig lehet nagy lángon főzni.
  2. Közben megtisztítjuk, és feldaraboljuk a zöldségeket. A répákat ujjnyi darabokra, a paprikát, paradicsomot, karalábét negyedeljük, a kelbimbót és a petrezselymet egészben hagyjuk.
  3. Amikor a leves felforr, megsózzuk, majd beletesszük a többi hozzávalót, és kis lángon főzzük tovább, épp csak gyöngyözzön, hogy szép tiszta levesünk legyen.
  4. Kb.3 óra múlva, amikor a csirkeláb is puhára főtt, leszűrjük.
  5. Pár merőkanálnyi levesben cérnametéltet főzünk, leszűrjük, leöblítjük, és a leveshez keverjük.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9793
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Amikor vasárnap kiadós a második fogás, akkor szoktam ezt a levest elkészíteni, mert olcsó és nagyon finom. Valamennyi főtt húst a csontokról is le tudunk szedni, de marad hely a hasunkban a rántott húsnak is.. :) Csirkelábat mindig érdemes beletenni a húslevesbe, csontlevesbe, mert a belőle kifőlő kocsonyásító anyag sokkal tartalmasabbá teszi a levesünket. Én nyáron, mikor olcsó a paradicsom és a paprika, mindig teszek el a fagyasztómba, a paradicsomot egészben, a paprikát negyedekre vágva. Így télen mindig van kéznél a leveshez.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Köszönöm, megint tanultam, jó ötletek: mentve. :) Éva-Anyóca

Csöpp

Nincs mit .. :) én 3 féleképpen szoktam paprikát fagyasztani: negyedelve egy nagy zacskóban, ez megy a levesekbe, pörköltekbe. Egészben úgy, hogy a magházát kivágom, ebb?l töltött paprikát szoktam készíteni. Feldarabolva úgy, hogy minden kis zacskóba teszek negyedekre vágott paradicsomot is, ebb?l lecsó készül. Így télen sosem kell vennem a méregdrága, ízetlen paprikából.

Éva-Anyóca

Kedves Csöpp! Igen, többek közt a paprika eltevésére gondoltam, ..:) Köszi, hogy így leírtad, hogy én miért nem csumáztam ki eddig az egész paprikákat?!??!? Rengeteg helyet foglaltak, mindig morogtam, de eztán nem fogok! :) Nagyon jók ezek az ötletek, köszönöm, élni fogok velük az idén...:) A kertben már ültettünk végre, palántát még nem, de oda fogok ezekre figyelni, ha a terméseket rakom el, nekem meg az üveges lecsók nem szoktak sikerülni, ahogy én szeretném,- ha arra vágyom, akkor abba anyukám segít be, ha meg paradicsomlé kell, akkor azt anyósom készíti, az ? tudásukban mindig megbízok, e téren is.:) Az érdekesség, hogy viszont anyósom lecsója már nem annyira, míg anyukám paradicsomleve nem annyira nyeri el az ízlésünket,...:) Az enyém csak kialakulóban van, én még kezd? vagyok e téren, az enyém a harmadik féle eltevési módszer és íz...:) Én most a hámozott paradicsomra szoktam rá, itt van fenn a receptje,..egy kedves szakácstársunk tette fel, élek is ezzel a lehet?séggel mesés .....olaszos tészta ételekhez, mesés!!.:) A levestésztát nagyon sokszor én is, anyukámtól és több más családtagtól tanulva, a kimert, lesz?rt leveslében f?zöm ki, és amikor kész, azon nyomban a lesz?rt levessel, a benne lév? csonttal vagy hússal, ( mindkett?vel), zöldségekkel tálalom. Ha mégis enyhén sós vízben f?zöm ki, azért ilyen is akad nem egyszer, -nem szoktam leöblíteni hideg vízzel, lesz?röm, azonnal forró, lesz?rt leves levét merek rá.:) Tálalás, ahogy el?bb írtam.:) Köszönöm a segítséget.:) Szép tavaszi napot kívánok! Éva-Anyóca

Zsuzsamama56

Jó magam külön szoktam forrásban lév? sózott vízben a levesbetétet kif?zni.A levest erre a célra nem pocsékolom el.Zellert nem szoktál bele f?zni a csontlevesbe?

Csöpp

Régen én is vízben f?ztem a tésztát, de egyszer megkóstoltam levesben f?zve, és egész más íze van. Nem kell ám sok leves hozzá, kb.2 mer?kanálnyi. Zellert azért nem teszek bele, mert nekem túl markáns íze van, néha egy kis zellerzöld azért kerül bele.

Törölt felhasználó

Biztos hajmereszt? de imádom a csirke lábat.Viszont az f? meg leghamarabb szerintem.Na nem a vel?s csont az biztos.És a tésztát sosem mosd le.Tilos!Kérdezz meg egy olaszt.És tökéletesen csinálják!Üdv Csató

Csöpp

Én is szeretem :) azért írtam, hogy mire az megf?, a leves is kész van, mert én azt szoktam figyelni, hogy mikor könnyedén leválik a csontról, akkor biztos minden kész. A tésztát azért öblítem le, mert a hideg víz hirtelen megállítja a f?zési folyamatot, és valahogy jobb állaga lesz szerintem. De persze mindenki másképp szereti, mi így szoktuk meg. Üdv: Csöpp

Címlapról ajánljuk

További cikkek