Csontleves Csöpp konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csöpp

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
0 kcal
-
50g karajcsont0 kcal
-
18g csirkeláb19 kcal
-
53g sárgarépa19 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
17g paprika3 kcal
-
20g karalábé4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
13g kelbimbó5 kcal
-
333g víz0 kcal
Összesen
88
Kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
0 kcal
-
300g karajcsont0 kcal
-
105g csirkeláb113 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
120g karalábé24 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
76g kelbimbó29 kcal
-
2000g víz0 kcal
Összesen
530
Kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
0 kcal
-
8.5g karajcsont0 kcal
-
3g csirkeláb3 kcal
-
9.1g sárgarépa3 kcal
-
5.1g fehérrépa3 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
4.8g vöröshagyma2 kcal
-
2.8g paradicsom1 kcal
-
2.8g paprika0 kcal
-
3.4g karalábé1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.3g petrezselyem0 kcal
-
2.2g kelbimbó1 kcal
-
56.6g víz0 kcal
Összesen
15
Kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 483.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 445 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 158 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 1671 micro
-
β-karotin 4470 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 788 micro
Összesen
88
Kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1538.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 446 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 194 mg
-
Foszfor 472 mg
-
Nátrium 403 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 2902 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2668 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 311 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 946 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 379 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 10025 micro
-
β-karotin 26819 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2576 micro
-
Lut-zea 4730 micro
Összesen
530
Kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 43.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 284 micro
-
β-karotin 760 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 73 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
15
Kcal
Hozzávalók
-
1 db marha velőscsont
-
30 dkg karajcsont
-
3 db csirkeláb
-
4 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 db paradicsom
-
1 db paprika
-
0.5 db karalábé
-
1 ek bors
-
1 csokor petrezselyem
-
4 db kelbimbó
-
2 l víz
Elkészítés
- A csontokat, a csirkelábakat alaposan megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni a negyedekre vágott hagymával, a bevagdosott fokhagymával és az egész borssal. Forrásig lehet nagy lángon főzni.
- Közben megtisztítjuk, és feldaraboljuk a zöldségeket. A répákat ujjnyi darabokra, a paprikát, paradicsomot, karalábét negyedeljük, a kelbimbót és a petrezselymet egészben hagyjuk.
- Amikor a leves felforr, megsózzuk, majd beletesszük a többi hozzávalót, és kis lángon főzzük tovább, épp csak gyöngyözzön, hogy szép tiszta levesünk legyen.
- Kb.3 óra múlva, amikor a csirkeláb is puhára főtt, leszűrjük.
- Pár merőkanálnyi levesben cérnametéltet főzünk, leszűrjük, leöblítjük, és a leveshez keverjük.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9793
- Feltöltés dátuma: 2013. április 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:

Csöpp
55 recept
Amikor vasárnap kiadós a második fogás, akkor szoktam ezt a levest elkészíteni, mert olcsó és nagyon finom. Valamennyi főtt húst a csontokról is le tudunk szedni, de marad hely a hasunkban a rántott húsnak is.. :) Csirkelábat mindig érdemes beletenni a húslevesbe, csontlevesbe, mert a belőle kifőlő kocsonyásító anyag sokkal tartalmasabbá teszi a levesünket. Én nyáron, mikor olcsó a paradicsom és a paprika, mindig teszek el a fagyasztómba, a paradicsomot egészben, a paprikát negyedekre vágva. Így télen mindig van kéznél a leveshez.
Hozzászólások
Köszönöm, megint tanultam, jó ötletek: mentve. :) Éva-Anyóca
Nincs mit .. :) én 3 féleképpen szoktam paprikát fagyasztani: negyedelve egy nagy zacskóban, ez megy a levesekbe, pörköltekbe. Egészben úgy, hogy a magházát kivágom, ebb?l töltött paprikát szoktam készíteni. Feldarabolva úgy, hogy minden kis zacskóba teszek negyedekre vágott paradicsomot is, ebb?l lecsó készül. Így télen sosem kell vennem a méregdrága, ízetlen paprikából.
Kedves Csöpp! Igen, többek közt a paprika eltevésére gondoltam, ..:) Köszi, hogy így leírtad, hogy én miért nem csumáztam ki eddig az egész paprikákat?!??!? Rengeteg helyet foglaltak, mindig morogtam, de eztán nem fogok! :) Nagyon jók ezek az ötletek, köszönöm, élni fogok velük az idén...:) A kertben már ültettünk végre, palántát még nem, de oda fogok ezekre figyelni, ha a terméseket rakom el, nekem meg az üveges lecsók nem szoktak sikerülni, ahogy én szeretném,- ha arra vágyom, akkor abba anyukám segít be, ha meg paradicsomlé kell, akkor azt anyósom készíti, az ? tudásukban mindig megbízok, e téren is.:) Az érdekesség, hogy viszont anyósom lecsója már nem annyira, míg anyukám paradicsomleve nem annyira nyeri el az ízlésünket,...:) Az enyém csak kialakulóban van, én még kezd? vagyok e téren, az enyém a harmadik féle eltevési módszer és íz...:) Én most a hámozott paradicsomra szoktam rá, itt van fenn a receptje,..egy kedves szakácstársunk tette fel, élek is ezzel a lehet?séggel mesés .....olaszos tészta ételekhez, mesés!!.:) A levestésztát nagyon sokszor én is, anyukámtól és több más családtagtól tanulva, a kimert, lesz?rt leveslében f?zöm ki, és amikor kész, azon nyomban a lesz?rt levessel, a benne lév? csonttal vagy hússal, ( mindkett?vel), zöldségekkel tálalom. Ha mégis enyhén sós vízben f?zöm ki, azért ilyen is akad nem egyszer, -nem szoktam leöblíteni hideg vízzel, lesz?röm, azonnal forró, lesz?rt leves levét merek rá.:) Tálalás, ahogy el?bb írtam.:) Köszönöm a segítséget.:) Szép tavaszi napot kívánok! Éva-Anyóca
Jó magam külön szoktam forrásban lév? sózott vízben a levesbetétet kif?zni.A levest erre a célra nem pocsékolom el.Zellert nem szoktál bele f?zni a csontlevesbe?
Régen én is vízben f?ztem a tésztát, de egyszer megkóstoltam levesben f?zve, és egész más íze van. Nem kell ám sok leves hozzá, kb.2 mer?kanálnyi. Zellert azért nem teszek bele, mert nekem túl markáns íze van, néha egy kis zellerzöld azért kerül bele.
Biztos hajmereszt? de imádom a csirke lábat.Viszont az f? meg leghamarabb szerintem.Na nem a vel?s csont az biztos.És a tésztát sosem mosd le.Tilos!Kérdezz meg egy olaszt.És tökéletesen csinálják!Üdv Csató
Én is szeretem :) azért írtam, hogy mire az megf?, a leves is kész van, mert én azt szoktam figyelni, hogy mikor könnyedén leválik a csontról, akkor biztos minden kész. A tésztát azért öblítem le, mert a hideg víz hirtelen megállítja a f?zési folyamatot, és valahogy jobb állaga lesz szerintem. De persze mindenki másképp szereti, mi így szoktuk meg. Üdv: Csöpp